Concentracions a València i Alacant demanen el control ètic de cotorres i coloms

L’ajuntament del Cap i Casal ha reduït els coloms un 35% sense perjudicar la salut dels animals

Representants d'associacions animalistes i partits polítics demanen una gestió ètica de cotorres i coloms
Representants d'associacions animalistes i partits polítics demanen una gestió ètica de cotorres i coloms / À Punt NTC

Representants de l'Associació Gestió Ètica i Eficaç de coloms i cotorres s'han concentrat davant l'Ajuntament de València, en l'Esplanada d'Alacant i en altres punts de l’estat, per a reivindicar un control ètic de la població d'aquestes espècies en tot Espanya. 

A més, han mostrat el seu rebuig al fet que a la ciutat de Madrid es maten aquests ocells "a tirs", una acció "sense criteri ni cap sentit" que, asseguren, costa a les arques públiques de la capital espanyola tres milions d’euros. 

En aquesta línia, l’associació ha qualificat de "lamentable" la "falta d'empatia del PP amb els animals". A la ciutat d’Alacant, on governen en coalició populars i Ciutadans, "manen capturar coloms i gasar-les amb una agonia lenta, un mètode que és cruel, car i inútil".

Concentració per la protecció de coloms i cotorres a l'Esplanada d'Alacant
Concentració per la protecció de coloms i cotorres a l'Esplanada d'Alacant / Jesús Martínez

Aquest mètode contrasta amb el que aplica l’Ajuntament de València des de fa tres anys, a base de pinsos anticonceptius i casetes ecològiques, que ha aconseguit reduir els coloms un 35% sense perjudicar la salut dels animals. 

En l’acte de protesta a València han participat representants de Compromís i Podem, la Coordinadora Animalista de la Comunitat Valenciana, l'associació Nova Eucaria, la plataforma antitaurina d'Alfafar, Feumve o la protectora SVPAP, i la regidora de Benestar Animal, Gloria Tello, segons l'organització.

També et pot interessar

stats