Una concatenació d'errades humanes, possible causa de l'accident

El govern català demana tancar la línia R-4 fins que no s'introduïsquen millores en la infraestructura.

Els tècnics treballen en la zona de l'accident
Els tècnics treballen en la zona de l'accident / Susanna Sáez (Efe)

La companyia ferroviària Renfe investiga les causes que van provocar aquest divendres la col·lisió frontal de dos trens a les immediacions de la població catalana de Castellgalí, en què ha mort la maquinista d'un dels trens i ha deixat un centenar de ferits, sis d'ells de gravetat.

El portaveu ha assenyalat que "és evident que s'ha produït alguna errada i s'ha de determinar què va passar exactament", i ha atribuït l'accident a una "concatenació d'errades".

Renfe ha explicat que és freqüent que els trens circulen per una sola via, siga per a maniobrar o per a avançar si no hi ha doble carril. Amb tot, el portaveu ha apuntat que en l'accident del divendres es va produir algun error que va fer que els dos combois circularen alhora per la mateixa via en sentit contrari.

Els tècnics treballen aquest dissabte per a retirar de la zona els dos trens. La companyia calcula que la circulació no es reprendrà el cap de setmana i ha habilitat autobusos per a transportar els passatgers.

El govern català demana tancar la línia

Per la seua part, el conseller de Territori del govern català, Damià Calvet, ha reclamat que no tornen a circular trens pel tram de la línia R-4 fins que no s'introduïsquen millores en la infraestructura. Calvet ha recordat que és el segon accident que ocorre en tres mesos a la mateixa línia, i l'ha atribuït a un "dèficit històric de finançament de l'estat espanyol per a les infraestructures catalanes".

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, que ha visitat la família de la víctima, no descarta una sèrie d'errades humanes com a causa de l'accident. En declaracions als mitjans, i en referència a les paraules del conseller Calvet, ha afirmat que "és evident la necessitat de modernització de tota la línia ferroviària", però, segons ha apuntat, "dir que la causa del xoc és la falta d'inversions en Rodalies és precipitat".

També et pot interessar

stats