Una cimera abordarà a Castelló la proliferació de mosquits als camps

La plaga de mosquits que afecta diferents municipis de Castelló ha obligat la Generalitat a convocar una cimera per a buscar solucions conjuntes.

La plaga de mosquits afecta els camps de cítrics i els collidors
La plaga de mosquits afecta els camps de cítrics i els collidors

La Generalitat Valenciana ha convocat una cimera entre els ajuntaments per a abordar la proliferació de mosquits que afecta els camps de diferents termes municipals de Castelló. La plaga de mosquits s'ha reproduït aquests dies a conseqüència de l'acumulació d'aigua per les últimes pluges i també per les temperatures càlides en aquesta època de tardor.

Es tracta de buscar solucions conjuntes, entre la Generalitat, els ajuntaments afectats i la Diputació provincial per a fer front a aquesta plaga. Mentrestant, alguns ajuntaments, com el de Vila-real, ja han posat en marxa un pla integral contra els mosquits. Així, la regidoria de Sanitat està en contacte amb el Sindicat de Regs de la localitat i la Unió de Llauradors per a garantir l'eficàcia dels tractaments contra aquests insectes.

Collidors afects per picades 

Precisament la Unió de Llauradors ha mostrat la seua preocupació, ja que asseguren que les picades de mosquits als collidors de cítrics poden endarrerir algunes collites en els camps de Castelló.

Entre les actuacions que es realitzaran està la neteja dels embornals, l'aplicació de larvicides, la distribució de clor en parcel·les i la neteja de basses d'aigua. Per la seua part, la regidora de Sanitat, Silvia Gómez, ha valorat de manera molt positiva el fet que la Generalitat haja anunciat una cimera per tal d'abordar el problema. 

Encara no hi ha una data concreta per a aquesta reunió entre les diferents institucions, però és segur que es realitzarà a Castelló la setmana del 12 al 16 de novembre.

També et pot interessar

stats