Una campanya en les xarxes dona suport als 590 xiquets migrants que hi ha a soles a la Comunitat Valenciana

La iniciativa, de Save the Children, aprofita el Dia del Migrant per a llançar missatges de suport i solidaritat cap als menors.

Una campanya en les xarxes dona suport als 590 xiquets migrants que hi ha a soles a la Comunitat Valenciana
Una campanya en les xarxes dona suport als 590 xiquets migrants que hi ha a soles a la Comunitat Valenciana
18 de desembre 2019 - 07:30

L'ONG Save the Children ha posat en marxa una campanya, amb motiu del Dia del Migrant, que és aquest dimecres, per a contrarestar el discurs d'odi que circula en determinats àmbits contra els menors migrants que estan a soles, plagat de missatges que estigmatitzen i criminalitzen. L'entitat pretén, amb l'etiqueta #YoSiTeQuiero, "inundar les xarxes socials de missatges de suport i solidaritat amb els xiquets i xiquetes migrants que arriben a soles a Espanya".

Save the Children convida tot el món a donar públicament suport als xiquets i xiquetes. La participació consisteix a pujar una foto o vídeo amb l'etiqueta a les xarxes socials explicant les raons per a donar suport als menors. Per a ajudar-s'hi, l'organització disposa de nombroses persones conegudes de l'àmbit de la cultura, l'esport i el periodisme que s'han sumat a la iniciativa, com els actors Elena Anaya i Daniel Guzmán, els periodistes Carles Francino i Gonzo, o els futbolistes Edu Expósito, de l'Eibar, i Rubén Pardo, de la Reial Societat.

A Espanya hi ha un total de 47.500 xiquets i xiquetes que tutela l'administració. D'ells, 12.300 són migrants. Pel que fa a la Comunitat Valenciana, són 4.154 els menors tutelats, dels quals 590 són migrants sense referents familiars. Així, representen el 0,06% de tots els xiquets i xiquetes de la comunitat autònoma. A més, la Comunitat Valenciana és la cinquena en nombre total de xiquets i xiquetes migrants sols, per darrere d'Andalusia, Catalunya, Melilla, Euskadi i la Comunitat de Madrid.

Premis Juan María Bandrés

Amb motiu del Dia del Migrant, la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat lliura els premis Juan María Bandrés en reconeixement a les iniciatives que han tingut un major impacte en la vida de les persones refugiades i que enguany atorguen a Pascual i José Durà, patrons de l'embarcació de Santa Pola Nuestra Madre Loreto.

Els germans van rescatar dotze migrants mentre pescaven amb la seua embarcació en aigües de Líbia i els van traslladar a port segur, a pesar de no tindre autorització i exposar-se a conseqüències penals.

També et pot interessar

stats