Una campanya exigeix el retorn de les clarisses que custodiaven la Santa Faç

Els feligresos fan guàrdies per a custodiar la relíquia, i demanen firmes per a no interrompre aquesta tradició de 500 anys.

Una campanya exigeix el retorn de les clarisses que custodiaven la Santa Faç
Una campanya exigeix el retorn de les clarisses que custodiaven la Santa Faç

Els feligresos de la Santa Faç s'organitzen a torns per a custodiar la relíquia de la Santa Faç. Durant 500 anys ho han fet les monges de l'orde de les clarisses, però les quatre que hi quedaven abandonaren el convent aquest dissabte a la nit.

Hi ha persones voluntàries que fan guàrdia per a acompanyar la relíquia de la ciutat. També han enviat una carta al papa Francesc i han iniciat una arreplegada de firmes en la plataforma change.org per a sol·licitar que les monges hi tornen. 

Dolores Armero, promotora de la iniciativa, que ja ha arreplegat més de 3.900 firmes, qualifica que es tracta d'un "segrest" perquè les quatre monges no han abandonat el convent "per voluntat pròpia, sinó que les han obligades a firmar un document que diu que se'n van voluntàriament". 

La impulsora de les firmes assegura que les "clarisses més majors, Sor Expiración i Sor Rosario, que han volgut sempre acabar les seues vides al monestir, han sigut traslladades a un altre convent. 64 anys d'entrega, des dels 18 anys, i tots sabem que la seua voluntat és acabar les seues vides terrenals a la Santa Faç". Per això, demana que es tinga en compte la mobilització ciutadana i que les clarisses tornen a custodiar la relíquia. 

Les Germanes Clarisses apunten a "raons d'organització"

Per la seua banda, les germanes clarisses defenen en un comunicat que el trasllat de les quatre monges es deu a raons d'organització interna, i que la intenció és la "renovació de les persones", però reconeix que "això portarà un temps, tenint en compte la crisi vocacional que patim actualment".

En una entrevista en Les notícies del matí, el regidor de Seguretat de l'Ajuntament d'Alacant, José Ramón González, ha qualificat la situació de "complicada" i de "preocupant", i ha dit que tant el consistori com el bisbat hi busquen una solució. El primer que s'ha fet ha sigut posar policia per a vigilar les instal·lacions, especialment els accessos a la relíquia.

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha anunciat també que estan a l’espera de poder contactar amb l’orde de les clarisses. I el bisbat ha assenyalat que respecta l'autonomia de la Federació de Clarisses, i que ha procurat "amb tota insistència posar els mitjans necessaris perquè es quedaren al monestir, com fins ara". 

Taula per a recollir firmes davant el monestir

Alguns ciutadans d'Alacant han mostrat la seua indignació amb una mobilització a les portes de l'església, i allí han instal·lat una taula per a recollir firmes i aconseguir que les clarisses tornen. 

També et pot interessar

stats