Una campanya consciencia els conductors perquè reduïsquen la velocitat als vials amb obres

Espanya va registrar 8 víctimes mortals del personal de conservació de carreteres el 2018.

La campanya "A la carretera no estàs sòl" vol protegir els operaris que treballen a les carreteres
La campanya "A la carretera no estàs sòl" vol protegir els operaris que treballen a les carreteres / Arxiu

Espanya va registrar 8 víctimes mortals del personal de conservació de carreteres el 2018. Són xifres publicades durant la presentació de la campanya "A la carretera no estàs sòl". Aquesta iniciativa pretén conscienciar els conductors perquè reduïsquen la velocitat a les zones on s'executen obres en la carretera.

La campanya ha sigut dissenyada per l'Associació d'Empreses de Conservació i Explotació d'Infraestructures (ACEX) en col·laboració amb el Ministeri de Foment i la Direcció General de Trànsit (DGT).

El president d'ACEX, Luis Fernández, ha assenyalat que els objectius de la campanya són "promoure la cultura de la seguretat, incentivar el foment de bones pràctiques i disminuir l'accidentalitat". En la majoria de casos l'accident es produeix quan el vehicle envaeix la zona de treball o quan el treballador realitza tasques de senyalització.

Els 20% dels morts, a causa d'un atropellament

El director general de Trànsit, Pere Navarro, ha ressaltat que, segons el balanç de 2018, el 20 per cent dels morts en autopistes i autovies va ser a causa d'un atropellament. Així, ha destacat el risc que corren els agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, una de les especialitats més perilloses en aquest cos quant a cost de vides.

La DGT ha anunciat que reconeixerà amb la Medalla de la Seguretat Viària les empreses de conservació de carreteres i els seus operaris.   

També et pot interessar

stats