Vora 700 persones majors de 70 anys s'han contagiat l'últim mes, una franja amb quasi el 100% de pauta completa

A l'Hospital General de València un 30% dels ingressat tenen més de 70 anys

Hi ha una bretxa en la vacunació?

Les persones vacunades, inclús les que tenen la pauta completa, també es contagien. I, fins i tot, poden acabar a l'hospital. De fet ja n’hem vist exemples, com el cas de la presó de Foncalent, confinada per un brot en un dels mòduls.

En els últims 30 dies, al País Valencià s'han contagiat 675 persones majors de 70 anys, una franja d’edat en què, segons les dades del Ministeri de Sanitat, la vacunació amb pauta completa frega el 100%. 

Segons Francisco Sanz, director de la Unitat Covid-19 de l’Hospital General de València, d'un 20% a un 30% de les persones vacunades no els ha funcionat bé la vacuna, bé perquè tenen alguna altra malaltia debilitant, bé perquè s’han contagiat d’una variant nova.

"No s'hi pot generalitzar, perquè en valors absoluts estaríem parlant d’uns sis pacients, i és ben cert que les persones majors vacunades que contrauen la Covid-19 no col·lapsaran els hospitals perquè el perfil del pacient que ingressa ara als hospitals és una persona jove i no vacunada", afegeix Sanz.

També et pot interessar

stats