Una persona morta en un greu accident múltiple a l'AP-7 al pas per Nules, a causa de la boira i amb quaranta vehicles implicats

Els serveis mèdics han atés cinc persones amb contusions lleus, que han traslladat a l'Hospital de la Plana a Vila-real. La DGT ha reobert el trànsit en els dos sentits de l'autovia poc abans de les 16 hores

Imatges de la boira a la carretera entre Nules i Moncofa / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 de març 2024 - 09:06 Actualitzat: 15 de març 2024 - 17:31

Un banc de boira causa problemes de circulació per la Plana, i hi ha hagut un greu accident al quilòmetre 455 de l'AP-7 amb fins a quaranta vehicles implicats en tots dos sentits a l'altura de Nules. A conseqüència de la col·lisió ha mort un home de 52 anys i els serveis mèdics han atés cinc persones per contusions lleus: un dona de 49 anys i quatre homes de 45, 47, 54 i 56 anys.

Han traslladat l'home de 54 anys a l'Hospital General de Castelló i la resta de ferits, a l'Hospital de la Plana a Vila-real. Al lloc de l'accident s'han desplaçat dues ambulàncies del SAM i una de Suport Vital Bàsic, així com una dotació de bombers de la Diputació de Castelló, ja que hi havia dues persones atrapades en un cotxe i un camió.

Durant tot el matí ha estat tallada l'AP-7 a Nules en sentit València i Castelló, un fet que ha provocat importants retencions. Es recomana als vehicles anar per la carretera nacional 340. Poc abans de les 16 hores, la DGT ha reobert el trànsit en els dos sentits de l'autovia.

Els conductors que circulen per les carreteres de la comarca de la Plana Baixa s'han trobat des de primera hora del dia una espessa boira i, a bada d'aquest greu accident múltiple, la Guàrdia Civil informa que hi ha hagut també altres xicotets accidents per la falta de visibilitat, per exemple a la Vall d'Uixó.

Afortunadament, des de les 9:30 hores ha començat a desfer-se el banc de boira, cosa que ajudarà a millorar la circulació. L'Aemet informa que són boires localitzades que es dispersaran al migdia i no hi ha les condicions per a emetre un avís groc meteorològic.

La boira ha coincidit amb l'hora d'arribar a la faena i amb carreteres, com la Nacional 340 i l'autopista AP-7 o l'autovia de la Plana, plenes de cotxes.

La boira espessa, que comença quasi a l'altura de Vila-real, cobreix desenes de quilòmetres de carretera fins vora Sagunt. Així, està provocant problemes de circulació a l'altura dels municipis de Nules i Moncofa on s'estan produint retencions.

La falta de visibilitat ha fet que els conductors rebaixaren la velocitat i alguns han decidit parar en gasolineres, poblacions i àrees de servei a esperar que escampara, ja que no es veu pràcticament res a més de deu metres.

Malgrat les precaucions habituals amb aquest temps, hi ha hagut un accident tal com contava un conductor a À Punt. "Anàvem direcció València i hem hagut de parar a Moncofa perquè no es podia conduir ni un metre més i a la Vall d'Uixó hi ha un accident de diversos cotxes".

La Guàrdia Civil demana als conductors que extremen les precaucions. La DGT ha publicat avisos en els panells informatius de la carretera on recomana als conductors que rebaixen la velocitat i extremen la precaució amb la boira.

També et pot interessar

stats