Una bengala d'una embarcació, probable causa de l'incendi a Cervera del Maestrat

Les investigacions apunten al fet que l'artefacte ha explotat mentre es manipulava el fem.

Els bombers ja tenen controlat el foc en la nau | À Punt
Els bombers ja tenen controlat el foc en la nau | À Punt

La bengala d'una embarcació sembla ser la causa de l'incendi a la planta de reciclatge de Cervera del Maestrat que crema des d'aquest dilluns. Les primeres investigacions apunten que l'artefacte es trobava entre el fem i ha explotat mentre es manipulaven els residus. 

Dues dotacions de bombers continuen treballant per a refrescar la zona de l'incendi, que ja està controlat. El foc no està extingit encara, perquè la gran quantitat de fem apilat que hi havia a la nau i que arribava als cinc metres d'alçària complica el treball. De fet, l'equip de professionals hi ha hagut de treballar durant tota la nit per a evitar que el perímetre del foc afectara zones adjacents a la planta. Ja s'han utilitzat per a controlar les flames mig milió de litres d'aigua.

 

La planta de reciclatge està, de moment, sense activitat. Es tracta de l'empresa que recull els residus sòlids de 49 municipis, una zona que afecta aproximadament 300.000 persones. La planta, considerada una de les més modernes d'Espanya, està automatitzada i té dues línies de treball: una per a matèria orgànica i residus verds, i l'altra per a la resta.

També et pot interessar