Una banyista de 69 anys mor ofegada a la platja de Peníscola

Dues dones més, de 80 i 44 anys, van haver de ser ateses aquest dilluns i traslladades a centres hospitalaris amb símptomes d'ofegament

Un vehicle del SAMU
Un vehicle del SAMU / CICU

Una dona de 69 anys s'ha ofegat aquest dimarts en una platja de Peníscola, al Baix Maestrat, segons ha confirmat el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU).

Els serveis d'emergència han detallat que han rebut l'avís a les 10:45 hores i han mobilitzat fins a la platja Nord de Peníscola una unitat del SAMU i un metge d'atenció primària. Els serveis mèdics han intentat reanimar la banyista, de 69 anys d'edat, rescatada inconscient de l'aigua, però no hi ha hagut resposta i han confirmat la seua defunció. L'autòpsia revelarà les causes de l'ofegament, han afegit les citades fonts.

D'altra banda, efectius del SAMU han atés una dona de 44 anys semiofegada en la piscina d'un hotel a l'Alfàs del Pi (Marina Baixa), segons ha informat el CICU. Els fets van succeir en la vesprada d'aquest dilluns, al voltant de les 18:15 hores. Fins al lloc es van desplaçar una unitat del SAMU i una unitat de SVB. La banyista va ser traslladada a l'Hospital de la Marina Baixa amb símptomes d'ofegament.

També dilluns, una dona de 80 anys va ser assistida amb símptomes d'ofegament en una platja d'Orpesa (Plana Alta), segons el CICU. Els serveis d'emergència van rebre l'avís a les 17:30 hores i van desplaçar-se fins a la platja del Morro de Gos d'Orpesa, on van ocórrer els fets. La dona està ingressada a l'Hospital General Universitari de Castelló.

Atesa també una xiqueta de nou anys a Alberic

El CICU ha informat que poc després de les 12 hores ha entrat un avís que alertava que els socorristes d'una piscina a Alberic havien tret de l'aigua a una xiqueta de 9 anys i li estaven fent la reanimació cardiopulmonar bàsica.

El CICU ha mobilitzat una unitat del SAMU i una metge d'atenció primària. La xiqueta ha recuperat la consciència gràcies al massatge cardíac i, quan hi han arribat els serveis mèdics l'han atesa per símptomes d'ofegament. La menor ha sigut traslladada a l'Hospital de la Ribera a Alzira.

També et pot interessar

stats