Una banda establida a Benidorm estafa tres milions clonant les SIM de mòbils

En l'operació han detingut dotze persones, entre elles, els caps la banda connectats amb la màfia napolitana.

En l'operació han detingut dotze persones
En l'operació han detingut dotze persones / CNP

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han desmantellat una organització internacional establida a Benidorm que ha estafat un centenar de víctimes amb un benefici de tres milions d'euros clonant la targeta SIM del seu mòbil. S'apoderaven de les claus bancàries per a transferir ràpidament entre 6.000 i 137.000 euros a altres comptes.

En l'operació han detingut dotze persones: cinc a Benidorm, sis a Granada i una a Valladolid, cinc de les quals estan en presó provisional.

Els caps del grup criminal són de Nàpols i s'havien establit, des de principis de l'any passat a Benidorm mantenint un contacte molt estret amb un grup mafiós napolità. L'organització comptava entre els seus membres amb persones d'Itàlia, Romania, Colòmbia i Espanya.

A tots ells se'ls acusa dels delictes d'estafa continuada i agreujada, usurpació d'identitat, blanqueig de capitals, falsedat documental, revelació de secrets i pertinença a organització criminal.

Els investigats havien creat cinc empreses mercantils que utilitzaven per a blanquejar els diners provinents de les estafes.

L'estafa del clonatge de targeta es feia en menys de dues hores

En aquesta estafa la víctima pensava que operava en línia amb el seu banc, mentre els estafadors obtenien les claus. Després sol·licitaven un duplicat de les targetes SIM aportant a les empreses de telefonia mòbil documentació falsa amb intenció de rebre els codis de confirmació.

Obtinguts aquests codis, feien les transferències fraudulentes des dels comptes de les víctimes a comptes de terceres persones o sol·licitaven préstecs preconcedits o microcrèdits a les entitats bancàries.

Tot això es realitzava en un curt període de temps, entre una i dues hores; temps màxim en el qual la víctima s'adonava que el seu telèfon havia deixat de funcionar -ja que la seua targeta SIM estava inactiva- pel fet que ja s'estava operant amb la nova targeta duplicada.

També et pot interessar

stats