Una banda de cent joves en bicicleta agredeix i atropella tres policies a Alaquàs

El grup va causar aldarulls en el seu recorregut des de Mislata i Xirivella, sovint contra direcció i encarant-se als conductors

Captures del vídeo sobre l'incident que circula per les xarxes

La nit de dissabte el Cos Nacional de Policia demanava reforços a la comissaria de la Policia Local d'Alaquàs (Horta Sud). Alertaven que un grup entre setanta i cent joves en bicicleta, alguns amb pals, armes blanques i passamuntanyes, es dirigia a la població després de causar aldarulls a Mislata i Xirivella. Suposadament, el grup va atacar els tres agents que intentaren dissuadir-los, fins al punt d'atropellar-ne dos i colpejar-los a terra. Els tres —dos agents de la Policia Local i un de la Nacional— van rebre assistència sanitària al centre de salut del municipi, segons explica l'alcalde d'Alaquàs, Toni Saura.

El vídeo del recorregut i la detenció de la banda roda ara per les xarxes socials. S'hi veu la colla ocupant la carretera, circulant de manera agressiva, encarant-se als vehicles, fent cavallets contra direcció i a punt de xocar contra un cotxe. Des del sindicat de policia Jupol s'assegura que van "atemorir les poblacions de Xirivella i Alaquàs amb pals i navalles". En la primera, van intentar agredir un conductor.

L'autor de les imatges ha desmentit a À Punt que els joves siguen "una banda", si bé ha declinat concretar la seua relació amb el grup. L'alcalde d'Alaquàs destaca que si bé la colla, formada per joves de València, era molt heterogènia, dins "hi havia algunes persones amb voluntat de fer mal, causar baralles i produir desperfectes" tal com evidencia, segons Faura, el cas d'aquells que portaven armes.

L'acció s'ha saldat amb tres detencions. La d'un jove de 21 anys, que està acusat d'atemptat contra l'autoritat per atropellar un agent de la Policia Nacional, i dos de 15 i 16 anys que s'han entregat als tutors legals després d'informar a la Fiscalia. La Policia Local d'Alaquàs ha elevat també una denúncia per la difusió d'imatges dels agents a cara descoberta quan practiven les detencions.

El cas s'ha convertit en gasolina per a l'extrema dreta, que l'exhibeix en les seues plataformes com una evidència de les seues acusacions recurrents sobre presumpta inseguretat ciutadana.

També et pot interessar

stats