Una balada rock per a la lluita contra el càncer de mama

El grup Los Vicentes compon "En tu seno", una cançó amb què recapta fons en favor de la investigació de la malaltia.

La cançó vol donar visibilitat el gest gest de posar-se la mà al pit com a símbol de la lluita contra el càncer de mama
02 de maig 2018 - 15:56

El món del rock també lluita contra el càncer de mama. I ho fa amb l'eina que millor coneix: la música. El grup Los Vicentes ha compost En tu seno . És una cançó amb la qual vol recaptar fons que destinarà a la investigació sobre aquesta malaltia. Més concretament, per a l'equip de l'Institut d'Investigació Sanitària INCLIVA, que encapçala la doctora Anna Lluch, referència mundial de la lluita contra el càncer de mama.

La iniciativa prové de Pedro Alcarcón, una persona coneguda del cantant del grup que va perdre un familiar a conseqüència d'aquesta malaltia. Alarcón, que coneix Roberto, "El Gato", cantant de Los Vicentes, va decidir llavors muntar una associació que tinguera com a objectiu recaptar diners per a la lluita contra el càncer de mama. Però sobretot, que garantira que el fons recaptat vaja directament a aquells que més els necessiten: els investigadors.

Va ser el punt de partida del projecte En tu Seno. Es defineixen com un grup d'amics conscienciats de la importància de lucrar la investigació sobre el càncer. I així va nàixer la cançó que impulsa la seua primera campanya i que porta el nom de l'associació mateix: una balada rock composta per Los Vicentes però que, com ha explicat a les notícies d'À Punt el guitarrista de la banda, Federico Segarra, ha comptat amb moltes col·laboracions. Entre aquestes, les del grup Femme Fractal, José Manuel Casañ, cantant de Seguridad Social, o Toño Herrando, codirector de Chico & Rita.

El vídeo, que ja registra més de 50.000 visites a Youtube, vol donar visibilitat el gest de posar-se la mà al pit, que apareix repetidament, com a símbol de la lluita contra el càncer de mama. En tu seno s'inclou dins de l'últim disc de Los Vicentes, Love & Roll. El grup donarà els diners que recapte amb aquesta cançó al grup d'investigació INCLIVA de la doctora Lluch. Està previst que la banda el presente en directe a la sala Play Club de València. És una altra oportunitat per conscienciar la gent sobre la lluita contra el càncer.

També et pot interessar

stats