Una avaria en l’aire condicionat de l’hospital de la Marina Baixa obliga a suspendre operacions

Només s’atenen emergències, i urgències menys greus es deriven a l’Hospital General d’Alacant i el de Sant Joan.

L’hospital de la Marina Baixa, en un imatge d’arxiu
L’hospital de la Marina Baixa, en un imatge d’arxiu

Una avaria en el sistema d’aire condicionat ha obligat a suspendre totes les intervencions quirúrgiques programades per a ahir dijous i aquest divendres a l’Hospital de la Marina Baixa, a la Vila Joiosa. 

L’avaria afecta totes les àrees del centre sanitari, incloses consultes, quiròfans i zones comunes. Segons ha confirmat la gerència de l’hospital, el sistema d’aire condicionat tardarà almenys un setmana a tornar estar operatiu.

Per això, mentrestant, i de manera provisional, la Conselleria de Sanitat ha llogat uns equips d’aire que podrien començar a funcionar a última hora de la vesprada. 

La inesperada avaria es produeix en ple estiu, en un centre hospitalari que està ubicat en una zona molt turística de la Comunitat Valenciana. Ara per ara només s’atenen emergències, mentre que les urgències menys greus estan derivant-se a l’hospital General d’Alacant i el de Sant Joan. 

La directora del Departament de Salut de la Marina Baixa, Rosa Louis Cereceda, ha justificat la decisió del centre de cancel·lar les cirurgies i ha alertat que dur-ne a terme en aquestes condicions marcades per les altes temperatures és “perillós de veritat”. 

També et pot interessar

stats