Normalitzada la circulació en l'estació de Chamartín després de l'avaria ferroviària

Els trajectes entre Madrid i València o Alacant es van haver de desviar per l'estació de Puerta de Atocha-Almudena Grandes

Aglomeracions a les portes de l'estació de Chamartín / Foto: Efe / Vídeo: @KokuroEnzo
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
31 de març 2023 - 19:46 Actualitzat: 01 d'abril 2023 - 11:07

L'avaria que aquest divendres va provocar nombrosos retards i desviaments en les línies d'alta velocitat de l'estació madrilenya de Chamartín-Clara Campoamor ha sigut solucionada, i a primera hora d'aquest dissabte la circulació transcorre amb normalitat, segons ha informat Adif en les seues xarxes socials.

Coincidint amb el primer dia de l'Operació Eixida de la Setmana Santa, una caiguda de tensió en la catenària va col·lapsar Chamartín durant pràcticament tota la vesprada, afectant els trens que connecten la capital amb València, Alacant, Múrcia i el nord-oest del país. Aquesta incidència va tindre conseqüències directes a l'estació Joaquim Sorolla, on durant més de dues hores es va interrompre el servei i es van formar grans aglomeracions de gent.

Des de les 16:50 hores, quan es va produir l'avaria, la circulació de trens d'alta velocitat va estar completament paralitzada durant més d'una hora. Al voltant de les 18:00 hores es va començar a recuperar la circulació dels trens cap al nord, i aproximadament una hora més tard es va reprendre l'activitat en el corredor llevantí, encara que els retards van persistir tota la vesprada.

A més, els trens amb destinació a València i Alacant es van atendre provisionalment des de l'estació d'Atocha-Almudena Grandes. En perdre's la tensió elèctrica en la catenària, els trens d'alta velocitat no podien eixir de l'estació de Chamartín i tampoc accedir a ella, per la qual cosa va haver-hi combois amb destinació Madrid que van haver de quedar-se parats a mitjan recorregut.

Fonts d'Adif van explicar que l'avaria l'havia generat el trencament d'una catenària causat per un tren autopropulsat estacionat a la via 18, que havia deixat l'estació sense tensió en la catenària, i que havia afectat únicament els trens que fan recorreguts d’alta velocitat. Des d'aquell moment, es va activar el personal d'electrificació per a rearmar la tensió de forma aïllada i desviar o fer possible la continuïtat de la circulació dels combois.

A les 17:47 hores, i per raons de seguretat, s'interrompia l'accés al vestíbul de l'estació de Chamartín de manera temporal amb la finalitat d'evitar aglomeracions a la zona d'embarcament, encara que no va ser fins a les 19:00 hores quan Adif va donar per restablida la circulació.

Un gran nombre d’usuaris s'han queixat a través de les xarxes socials, alguns perquè els seus trens eixien amb retard i altres perquè els seus transports s'han quedat parats a mitjan recorregut, sense poder arribar a l'estació madrilenya.

També et pot interessar

stats