Una avaria en Chamartín causa retards de més de quaranta minuts en huit trens amb destinació i origen a la Comunitat Valenciana

Un AVE procedent d'Alacant amb 262 viatgers a bord ha estat parat en un túnel durant més de dos hores i mitja

Cues en l'estació de Chamartín ocasionades per l'avaria / Imatge d'X: @willparr1002

Una avaria en l'electrificació de l'estació de Madrid-Chamartín este dijous a les 11:30 hores ha causat retards de més de quaranta minuts en huit trens d’alta velocitat i llarga distància amb destinació i origen a la Comunitat Valenciana, segons han confirmat fonts de Renfe a À Punt Notícies. 

En total, uns cinquanta trens i 20.000 viatgers es veuran afectats per esta incidència al llarg del dia a Espanya, perquè tot i que la incidència s’ha solucionat al voltant de les 13:30 hores, encara causa retards en cadena a les entrades i eixides posteriors.

El tren més afectat ha sigut un AVE procedent d'Alacant amb 262 viatgers a bord que ha estat detingut a 400 metres, al túnel previ a l'estació, durant més de dues hores i mitja. En eixe temps, un grup de mitja dotzena de persones ha decidit baixar a la via i arribar a l'estació a peu, malgrat que han sigut advertits en contra per l'interventor i el maquinista de tren.

Esta actuació ha allargat el retard, ja que quan els tècnics del gestor de la infraestructura, Adif, han resolt la incidència i s'ha recuperat la tensió, el tren no ha pogut reiniciar immediatament la marxa per la presència de persones a les vies.

Renfe ha advertit que accionar aparells d'alarma i d'obertura de portes, a més d'estar totalment prohibit si no existeixen motius justificats, suposa un risc addicional per a la seguretat dels viatgers i implica el tall de la circulació de trens en perjudici del sistema i dels mateixos usuaris.

Eixos retards exigiran compensacions de Renfe que ascendeixen a un total de 800.000 euros pel compromís de puntualitat, ja que la companyia pública retorna el preu dels bitllets d'alta velocitat i llarga distància quan es produeixen demores superiors als trenta minuts.

També et pot interessar

stats