Una avaria ha detingut un tren d'Iryo amb 460 persones entre Utiel i Requena durant més de dues hores

Adif ha reparat la incidència a les 18: 20 hores i Iryo ha explicat que el tren previst entre València i Madrid es cobrirà en autobús

Una avaria obliga a detindre la circulació de trens d'alta velocitat d'Iryo entre Madrid i València / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
08 de març 2024 - 18:31 Actualitzat: 08 de març 2024 - 22:16

Una avaria en una catenària ha obligat a detindre un tren d’alta velocitat de la companyia italiana Iryo que es dirigia de Madrid a València entre Utiel i Requena des de fa dues hores, segons han confirmat fonts d'Adif a À Punt. Al tren viatgen 460 persones, segons Iryo. "Hi ha falta de tensió des de les 16:15 hores en el trajecte entre Requena i Setaigües", una incidència que només permet els trasllats en direcció a Madrid, segons la companyia d'infraestructures ferroviàries, que ha assegurat que fan tot el possible per a reparar-la. Al voltant de les 18:20 hores, ha tornat la tensió i el tren ha représ la marxa. Iryo ha explicat que el comboi està retrocedint per a agafar una via alternativa i arribar a València.

El comboi, que ha eixit de l’estació de Chamartín a les 14:45 hores i hauria d’haver arribat vora les 16:45 hores a l’estació Joaquim Sorolla, s’ha detingut sense que els passatgers reberen cap explicació, segons han relatat a À Punt alguns dels viatgers. 

Vitgers del tren Iryo afectats per l'avaria
Vitgers del tren Iryo afectats per l'avaria / À Punt NTC

“No hi ha llum i fa molta calor dins del tren, però no ens deixen baixar”

A mesura que ha avançat la vesprada, l’ambient dins del tren s’ha començat a tensar i la incomoditat s’ha fet palesa, sobretot entre els que van acompanyats de xiquets menuts. “No hi ha llum i fa molta calor dins del tren, però no ens deixen baixar”, ha manifestat una dona d’un dels vagons. “Creiem que és per culpa de la catenària, però a nosaltres encara no ens han dit res, ni Iryo ni Adif”, ha lamentat la mateixa passatgera. En tot cas, poc abans de les 18:45 hores s'ha restablert la llum i l'aire.

Per la seua part, fonts oficials d'Iryo han explicat a À Punt que el tren que estava previst que fera el trajecte entre València i Chamartín no eixirà i els 363 passatgers seran traslladats en huit autobusos.

També et pot interessar

stats