Una associació veïnal de Madrid encarrega un ninot de Díaz Ayuso a l'artista faller Ximo Esteve

Batejada amb el nom de "la Pinotxa", aquest diumenge, ha participat en una manifestació contra la gestió sanitària convocada per la Marea Blanca.

Últims preparatius del ninot de Díaz Ayuso en l'associació
Últims preparatius del ninot de Díaz Ayuso en l'associació / Associació Veïnal Independent de Butarque

València/ L'Associació Veïnal Independent de Butarque (AVIB) del districte de Villaverde de Madrid ha encarregat a l'artista faller Ximo Esteve la realització d'un ninot inspirat en la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. L'han batejat amb el nom de la Pinotxa. Aquest diumenge l'han passejat per primera vegada en la manifestació convocada per Marea Blanca per a denunciar la situació sanitària madrilenya i la "nefasta gestió" duta a terme pel govern d'Ayuso l'any de pandèmia.

El nom de Pinotxa l'han triat perquè, segons diuen des del col·lectiu veïnal, "promet moltes coses però menteix". La creació, de quasi 2,5 metres d'alt i 25 quilos, l'ha dissenyada l'artista faller valencià Ximo Esteve, l'autor de més de 200 falles grans i més de 60 infantils, i també guanyador de més d'una vintena de primers premis en diverses categories.

L' artista faller Ximo Esteve amb un tros de ninot de Díaz Ayuso.
L' artista faller Ximo Esteve amb un tros de ninot de Díaz Ayuso.

`Diversificació del negoci´ en el món faller

`"No vaig pensar mai que m'arribara un encàrrec així des de Madrid, però tenia temps i, encara que inicialment anava a fer una cosa més xicoteta, tipus un gegant de cercaviles, al final ha eixit un ninot que jo crec que cridarà l'atenció", ha declarat l'artista a À Punt.

"El més dificil ha sigut crear el motle de polièster, però ara que està, puc fer tots els ninots de Díaz Ayuso que vulga. Així que qui en vulga un, que me l'encarregue'', ha dit amb humor. "Qui sap? Igual això és una diversificació del negoci", ha afegit.

Fora bromes, per a l'autor del ninot, el que realment importa és que ''aquesta gent aconseguisca el centre de salut que tant necessiten".

Aquest diumenge Butarque ha reivindicat equipaments necessaris i promesos pels polítics des de fa anys com un centre esportiu, una biblioteca i, especialment, un centre de salut.

El ninot de Díaz Ayuso  en la manifestació convocada per Marea Blanca
El ninot de Díaz Ayuso en la manifestació convocada per Marea Blanca / Verónica Budiel
Perfil del ninot de Díaz Ayuso en la manifestació convocada per Marea Blanca
Perfil del ninot de Díaz Ayuso en la manifestació convocada per Marea Blanca
Esquena del ninot de Díaz Ayuso en la manifestació convocada per Marea Blanca
Esquena del ninot de Díaz Ayuso en la manifestació convocada per Marea Blanca / Associació Veïnal Independent de Butarque

També et pot interessar

stats