Una app ajuda a reduir els casos de violència de gènere a Onda en un 20%

Es diu OndaSOS i ja la utilitzen més de 500 usuaris i usuàries.

Una app ajuda a reduir els casos de violència de gènere a Onda en un 20%
Una app ajuda a reduir els casos de violència de gènere a Onda en un 20%

Onda, a la Plana Baixa, ha aconseguit reduir la xifra de víctimes de violència de gènere en un 20 per cent respecte a l'any anterior. El principal motiu, el desenvolupament d'una app pròpia, OndaSOS, que ja utilitzen 500 veïns i veïnes.

"Es pot descarregar en el mòbil, té un localitzador GPS i en polsar li arriba una alerta a la Policia que indica les coordenades en què es troba la persona que està en perill", ha assenyalat la regidora de Recursos Humans, Igualtat i Seguretat Ciutadana, Elena Albalat.

Les funcions d'aquest grup van des de l'atenció psicològica i sanitària de les víctimes quan es produeix l'agressió fins a cursos de defensa personal i xarrades en col·legis i instituts. A més, s'ha creat una unitat especial que està en alerta les 24 hores del dia. "Tenim diferents línies d'actuació: quan es produeix l'agressió a una víctima, el seguiment que es fa a les víctimes quan tenen una orde de protecció i l'aplicació d'OndaSOS", ha comentat per la seua banda José García, cap de la Unitat Especial de Lluita contra la Violència de Gènere.

L'aplicació està disponible tant en Google Play com en la secció de descàrregues de sos.onda.es.

També et pot interessar

stats