Una allau de viatgers magrebins al port d'Alacant

L'operació Pas de l'Estret transcorre aquest cap de setmana sense incidències.

Fase tornada de l'operació de l'estret a Alacant
Fase tornada de l'operació de l'estret a Alacant

L'operació Pas de l'Estret arriba aquests dies a l'equador amb el focus posat al port d'Alacant, on s'arribarà a la fase àlgida. Per ací poden arribar a passar, en el marc d'aquest dispositiu, més de 80.000 cotxes i 30.000 viatgers durant tot l'estiu.

Cada any, un gran nombre de treballadors procedents del nord d'Àfrica aprofita les vacances estivals per a visitar el seu país d'origen. Enguany, aquesta operació especial de tornada, una de les majors d'Europa, es prolongarà fins al 15 de setembre.

Es preveu que, aquest cap de setmana, el port d'Alacant aculla una multitud de viatgers que tornen a casa. La intensitat dels desplaçaments indica que els magrebins han endarrerit, per primera vegada, el retorn a Europa al final d'agost per poder passar la festa del corder o la pasqua musulmana amb la família. Molts tenen per davant milers de quilòmetres de camí cap a Europa, sobretot França i Alemanya.

Aquest divendres han entrat al port 4.000 passatgers i 1.000 cotxes procedents d'Alger i Orà, i el retard en l'arrribada del ferri ha desbordat la terminal. Enguany s'han reforçat els dispositius de seguretat: en el recinte portuari s'han desplegat vora 100 agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, els quals compten amb la col·laboració de la Policia Portuària i de la Policia Local.

Segons José Vicente Martínez, director de Romeu i Cia., la naviliera que gestiona els vaixells, al 2018 han augmentat els desplaçaments d'anada i tornada per la millora de l'economia.

També et pot interessar

stats