‘Un violador en tu camino’, el primer himne feminista global

La ‘performance’ de Las Tesis continuen emulant-la arreu del món.

VÍDEO | ‘Un violador en tu camino’, el primer himne feminista global

El que es considera el primer himne feminista global es diu Un violador en tu camino, i dones de totes les edats l'estan entonant arreu del món.

Tot va començar amb el col·lectiu interdisciplinari de dones Las Tesis, quatre dones xilenes que organitzaren la primera representació d'aquesta cançó el 20 de novembre a Valparaíso. Pocs dies després, el 25 de novembre, un altre grup de dones va decidir recuperar aquesta performance durant els actes de commemoració del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

A partir d'aquest moment, l'actuació s'ha fet viral i l'han representada en centenars de ciutats d'arreu del món i en desenes d'idiomes, entre ells el valencià .

Ha sigut tal l'abast de la performance que la iniciativa feminista GeoChicas ha elaborat un mapa interactiu que s'actualitza diàriament i s'hi poden veure totes les representacions que han fet fins ara.

Un violador en tu camino s'ha fet viral a causa de la indignació de milions de dones al món davant de la violència que pateixen, ja que, segons xifres de les Nacions Unides, el 35 per cent de les dones de tot el món han patit alguna forma de violència sexual i a uns 15 milions d'adolescents les han forçades a practicar sexe. A més, cada any 87.000 dones són assassinades al món.

També et pot interessar

stats