El veïnat de la platja Almassora denuncia que l'olor de gas d'una refineria pròxima els afecta la salut

L’empresa afirma que la setmana passada hi va haver una fuita, però que ja està reparada

Veïnat d'Almassora denuncia l'olor de gas d'una refineria propera / À Punt NTC

El veïnat de la platja d'Almassora (Plana Alta) denuncia que la forta olor de gas no desapareix, ben al contrari. Viuen al costat del polígon industrial El Serrallo on està ubicada una refineria i, malgrat que l’empresa assegura que la fuita que provocava la pudor està reparada, els veïns i les veïnes afirmen que continuen sentint l’olor del gasoli a casa. També diuen que no és la primera vegada, però sí una de les que amb més intensitat la senten. Hèctor Naya, veí de la zona, afirma que fa anys que té picor a la gola i els ulls, i Cati Trias, una altra veïna, diu que té mal de cap i nàusees. 

La setmana passada la refineria va patir una fuita que, segons ha confirmat l’empresa a À Punt Mèdia, està reparada des d’aquest cap de setmana, però el veïnat assegura que l’olor de gas s’intensifica. José Vega i Evaristo Palomas, veïns de la zona, diuen que han de tindre les finestres sempre tancades i que no tenen qualitat de vida. 

A més, el mesurador de la qualitat de l'aire que hi ha ubicat al costat de les cases detecta la presència de substàncies químiques com ara el Benzé. En aquest sentit, Pablo de Tomás, president de l’associació veïnal, afirma que l'OMS adverteix dels danys que poden provocar aquestes substàncies, i que aquests dies els nivells multipliquen per cinc els que es consideren normals. 

El veïnat ja ha portat davant del Defensor del Poble aquesta situació i també l’ha denunciada al jutjat.

També et pot interessar

stats