Un veí de Vila-real troba nou milions de pessetes mentre reforma sa casa de Galícia

Els diners estaven amagats en pots de Nesquik que han aparegut en diferents fases de les obres. Només ha pogut canviar els primers cinc milions de pessetes, ja que ara el Banc d'Espanya no ho canvia

El Banc d'Espanya no permet canviar pessetes des del 30 de juny
El Banc d'Espanya no permet canviar pessetes des del 30 de juny / Fernando Alvarado (Efe)

Les pessetes van deixar d'estar en circulació fa ja més de 20 anys per a donar pas a l'euro com a única divisa vàlida a Espanya. No obstant això, el Banc d'Espanya ha vingut donant pròrrogues per a canviar l'antiga moneda espanyola fins al passat 30 de juny.

Entre les pessetes que han quedat sense canviar estan les que ha trobat Toño Piñeiro, un home resident a Vila-real que des que va començar a restaurar la seua nova casa a Sober (Lugo) ha trobat més de nou milions de pessetes (uns 54.000 euros) en pots de cacau en pols repartits per l'edifici i les seues dependències.

La casa feia quatre dècades que estava abandonada quan Toño Piñeiro la va comprar, per això mateix es va emportar una gran sorpresa en veure el que amagava entre les parets. De fet, els primers pots que va trobar van ser motiu de celebració, ja que encara era possible canviar les pessetes per euros, i va usar els 30.000 euros canviats per a restaurar el sostre de l'habitatge.

No obstant això, a mesura que avançaven les obres, Piñeiro va anar trobant nous pots plens de milions de pessetes, però aquesta vegada el termini per a canviar les monedes ja havia vençut i el Banc d'Espanya ja no atenia més sol·licituds d'aquest tipus.

Aquestes últimes troballes aconsegueixen una suma de més de quatre milions de pessetes, la qual cosa suposa una mica més de 24.000 euros. Ara, no li queda més remei que resignar-se i quedar-se amb els últims bitllets trobats com a record.

Segons les dades del Banc d'Espanya, els espanyols guarden a les seues cases 263.555 milions de pessetes, la qual cosa, en euros, suposa 1.584 milions.

També et pot interessar

stats