Un veí d’Elx denuncia que dos policies l’arrestaren per parlar en valencià

L’acta policial diu que es va negar a ser identificat, però l’associació El Tempir considera que es tracta d’un cas de supremacisme lingüístic.

VÍDEO | Un veí d’Elx denuncia que dos policies l’arrestaren per parlar en valencià

Un veí d’Elx ha denunciat dos agents de la Policia Nacional a qui acusa d’haver-lo arrestat per parlar-los en valencià. L’acta policial diu que ell els va insultar i es va negar a ser identificat, però l’Associació Cívica per la Llengua El Tempir fa costat a l’home i considera que es tracta d’un cas de supremacisme lingüístic i valencianofòbia.

El jove anava pel carril bici quan es va trobar amb dos cotxes que interferien el pas, fet pel qual els va retraure sense saber, assegura, que es tractava d’agents de la Policia Nacional. Uns metres més avant el van detindre.

Des de l’associació El Tempir denuncien que es produeixen situacions semblants amb molta freqüència, i per això reclamen que s’aprove la normativa sobre la competència lingüística en la funció pública, a més d’una llei d’igualtat lingüística per a protegir els drets dels valencianoparlants.

També et pot interessar