Un valencià recorre Espanya en bici perquè els plàstics no acaben al mar

En poc més de dos mesos, Rafa Sanchis ha recorregut 2.630 quilòmetres i ha recollit 641 quilos de deixalles.

Un valencià recorre Espanya en bici perquè els plàstics no acaben al mar

Feia hores que Rafa havia abandonat la cala on havia conegut Moritz, aquell home que netejava la platja a primera hora del matí, però el missatge encara el tenia al cap. “Al final, tot acaba al mar”, li va dir. En aquell moment va nàixer el projecte Miss Pachamama, un pelegrinatge en bicicleta per tot Espanya per a recollir els residus que les persones abandonen enmig de la natura.

El 14 de juliol, des de les Torres de Serrans, aquest valencià va començar l’aventura ecologista camí cap a Terol. Durant la travessia, deposita les deixalles que troba en un remolc i, al poble més pròxim, pesa les bosses i les deposita al contenidor de reciclatge que corresponga. “Tot això ho documente a través de les xarxes socials per a conscienciar la societat espanyola de l’estat en què es troba la natura, i també per a començar la conversa sobre la quantitat de plàstic que llancem en el dia a dia”, explica.

En poc més de dos mesos, Rafa Sanchis ha recorregut 2.630 quilòmetres i ha recollit 641 quilos de deixalles, de plàstic sobretot, un dels materials que més tarda a descompondre’s.

Saragossa, Pamplona, Sant Sebastià, Santiago de Compostel·la i Salamanca són algunes de les ciutats on ha recollit la major quantitat de deixalles. Ara es troba a Madrid, on descansarà durant uns dies abans de continuar cap a Andalusia i tornar a pujar per la costa mediterrània fins a València, on l’espera la família per a passar junts les festes de Nadal.

També et pot interessar

stats