Un valencià presidirà Greenpeace Espanya

L'organització ecologista ha triat David Sandoval, advocat de Burjassot, com a màxim dirigent.

L'advocat valencià José David Sandoval ocuparà la presidència de Greenpeace Espanya. Sandoval, de 49 anys, té un màster en gestió administrativa i és tècnic de recursos naturals i de paisatge. Des del 1991 està vinculat a l'organització ecologista, implantada arreu del món i coneguda pel seu activisme. Els problemes relacionats amb el tractament i la reducció de residus, a més de l'estalvi d'aigua, són algunes de les principals preocupacions en què centra els esforços l'organització a la Comunitat Valenciana, segons ha explicat José David Sandoval a À Punt Mèdia. El dirigent ecologista considera que és necessari "aprofitar millor els recursos hídrics, que s'utilitzen molt malament", tant pel que fa al nivell subterrani com al superficial. Sandoval subratlla que un ús més sostenible de l'aigua disponible als aqüífers podria evitar els transvasaments entre conques. També defensa la necessitat d'un canvi de model. El dirigent ecologista s'ha referit a l'informe que Greenpeace ha presentant sobre "la trama de l'aigua" en zones com la conca del Segura.

Quan s'acaben de complir set anys del desastre de la central nuclear de Fukushima, al Japó, el nou president de Greenpeace Espanya, José David Sandoval, ha repetit que la seua organització "no vol alarmar, però defensem que es necessari abandonar l'energia nuclear, com han reiterat també moltes forces polítiques" a causa dels perills que comporta. El dirigent ecologista ha recordat que el 2021 acaba el permís d'explotació de la central nuclear de Cofrents, i reclama que no se'n prolongue la vida útil. Alhora demana que s'accelere la substitució d'aquest tipus d'energia per fonts renovables ja disponibles.

"Usar i llançar"

El nou president ha explicat que Greenpeace continuarà centrant els seus esforços en la lluita contra el canvi climàtic com a gran prioritat, un tema transversal que afecta el conjunt de la societat. L'organització defensa un model energètic nou basat en renovables, com l'alternativa més viable davant una necessària descarbonització del sistema. Sandoval recorda que cada vegada és més evident per a la societat l'existència de recursos limitats, per això considera necessari abandonar el model "d'usar i llançar" i potenciar l'elecció lliure a l'hora de consumir de manera responsable, que ha d'incloure la reducció de plàstics i del consum de carn. La promoció del respecte per la biodiversitat i els entorns naturals són altres prioritats, a més de la recuperació de l'espai democràtic en la societat i la promoció de la pau, dins la vocació pacifista que té l'organització.

Després de la celebració de l'assemblea ordinària, la Junta Directiva de Greenpeace Espanya queda constituïda pels vocals Jan Ernst Kraft, Miguel López Cabanas i Francesc Simó Espert. Julio Antonio Calzada Rodríguez en serà l'administrador general; Amélia Quilez Cerdá, la vicepresidenta segona; María Luisa Toribio Fuentes, la vicepresidenta primera. 

José David Sandoval Salvador serà el primer valencià que ocupe el càrrec de president de l'organització, en substitució de Daniel Fernández, que ocupava el lloc des del juny del 2016. Sandoval i la resta de membres de la nova direcció han valorat i han agraït el treball dels anteriors membres de l'equip. Han assegurat que seguiran la mateixa línia de treball per a afrontar els principal problemes mediambientals de l'Estat. L'assemblea també va aprovar el balanç d'activitats i el pressupost del 2018, a més va triar les comissions de funcionament intern, d'arbitratge i l'electoral.

També et pot interessar

stats