Un valencià, entre els candidats per a salvar Notre-Dame

El projecte de l'enginyer de Nules Fran Canós l'han seleccionat entre els finalistes d'un concurs d'idees per a reconstruir la catedral.

Fran Canós, amb la maqueta del projecte
Fran Canós, amb la maqueta del projecte

El 15 d'abril, un devastador incendi va assolar l'emblemàtica catedral de Notre-Dame de París, una joia del gòtic europeu. Quatre mesos després, GoArchitect, una de les plataformes professionals més prestigioses del món, promou un concurs d'idees per a reconstruir el que les flames van arrasar. S'hi va presentar Fran Canós, un enginyer de disseny industrial veí de Nules (Plana Baixa), que ha vist preseleccionada la proposta que ha presentat, com una de les 50 millors entre les 300 que hi competien, procedents de 60 països.

Cano explica a Les notícies de la nit que no s'esperava el resultat i que és una gran responsabilitat recuperar aquest monument tan important. La proposta que ha presentat combina modernitat amb tradició. És un projecte que contempla refer la nau del creuer i l'agulla tal com eren originàriament, però amb un trenat corbat als contraforts, usant pedra que siga el més similar possible a l'original. "Un disseny modern, però integrat", ha conclòs.

També et pot interessar

stats