Un vaixell extra per a donar resposta a l'operació Pas de l'Estret

Les negociacions de la subdelegació del govern a Alacant amb la naviliera i el consolat d'Algèria permetran que opere una nau més el dijous.

Vista del Port d'Algesires. El d'Alacant ha registrat un increment del 25,8% en el nombre de passatgers en relació amb el mateix període de l'any anterior
Vista del Port d'Algesires. El d'Alacant ha registrat un increment del 25,8% en el nombre de passatgers en relació amb el mateix període de l'any anterior / Carrasco Ragel (Efe)

La subdelegada del govern a Alacant, Araceli Poblador, ha anunciat aquest dimecres que dijous operarà un vaixell extra en el trajecte Alacant-Alger, després de negociar amb la naviliera i amb el consolat d'Algèria. L'objectiu és donar resposta als viatgers d'última hora en l'operació Pas de l'Estret.

Poblador ha destacat "la normalitat" amb la qual s'està desenvolupant el pas de l'Estret en el port d'Alacant, des que es va posar en marxa el 15 de juny passat i ha subratllat "l'excel·lent coordinació" de totes les administracions i organismes que participen en aquesta operació, que "suposa el trànsit de persones més gran entre dos continents en tan curt període de temps". 

De fet, fins ara en esta operació, el port d'Alacant ha registrat un increment del 25,8% en el nombre de passatgers en relació amb el mateix període de l'any anterior: 20.924 persones havien passat per ací per a viatjar al nord d'Àfrica fins el 25 de juliol passat. També han augmentat els vehicles (5.574 més, una pujada del 38%). Els rumors que des d'aquesta estació marítima eixien dos vaixells al dia, i que el preu era més econòmic que en altres ports, estan ocasionant moltes cues a l'hora d'embarcar. També influeix, segons delegació del govern, el fet que molta gent arribe al port sense bitllet comprat. 

La subdelegada del govern a Alacant també ha destacat l'esforç realitzat pel govern i l'Autoritat Portuària per a optimitzar les prestacions dels serveis a les persones que passen per la terminal d'Alacant i ha recordat algunes de les millores fetes per a donar resposta a aquesta afluència de gent, entre les quals, l'increment de l'aparcament del preembarque i de la zona on es realitza l'assistència social, sanitària i les activitats lúdiques i la renovació del mobiliari i sòl de les zones infantils, a més de la col·locació de nebulitzadors d'aigua. 

El delegat del govern central en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, també havia demanat un reforç del nombre de naus per a atendre l'operació de Pas de l'Estret i solucionar les cues i les hores d'espera que estan patint els viatgers i viatgeres al port d'Alacant. El pla especial elaborat per Protecció Civil estableix les dates de més afluència de l'operació: en la fase d'eixida, del 15 de juny al 15 d'agost, es consideren crítics els dies 27, 28, 29 i 30 de juliol, i l'1, 2, 3, 4, 5, 9 i 10 d'agost; mentre que en la fase de retorn, del 15 de juliol al 15 de setembre, es preveu que les principals aglomeracions tinguen lloc entre el 30 d'agost i el 2 de setembre.

També et pot interessar

stats