Un únic jutjat investigarà totes les causes obertes contra el presumpte assassí de Marta Calvo

Acusacions i Fiscalia volien l'agrupament de causes per a estalviar-se repetir declaracions i testimonis en tres judicis diferents.

L'acusat de la mort de Marta Calvo entra al jutjat d'Alzira per a declarar en un imatge d'arxiu
L'acusat de la mort de Marta Calvo entra al jutjat d'Alzira per a declarar en un imatge d'arxiu / À Punt

Un únic jutjat investigarà totes les causes en què està relacionat el presumpte assassí de la jove d'Estivella Marta Calvo, desapareguda des del 7 de novembre. Fins ara, eren tres els jutjats que tenien procediments oberts contra Jorge Ignacio Palma. És una decisió esperada i demanada tant per la família com la Fiscalia.

La magistrada d'Alzira que instrueix la desaparició i mort de Marta Calvo s'ha inhibit en favor del jutjat número 14 de València, el que investiga la primera víctima mortal de Palma, una jove brasilera que exercia la prostitució i que va morir després d'estar amb ell. Va ser l'acusació particular exercida per la mare de Marta qui va demanar aquest agrupament de causes i a la seua petició es va sumar l'altra acusació particular que representa la família paterna. Ara, com que també s'ha afegit la Fiscalia a la demanda, la jutgessa d'Alzira ha pres aquesta decisió.

Així, serà aquest tribunal, el jutjat d'instrucció número 14 de València, el que instruirà tant la mort i desaparició de Marta com la mort de la jove brasilera i la d'una altra jove colombiana, un cas que estava en mans d'un tercer jutjat. També s'afegiran al procediment les investigacions per les denúncies fetes per huit dones més que van estar amb Jorge Ignacio Palma i que afirmen haver sigut víctimes de les seues pràctiques sexuals amb cocaïna.

Acusacions i Fiscalia volien aquest agrupament de causes per a estalviar-se haver de repetir declaracions i testimonis en tres judicis diferents, també per a evitar possibles sobreseïments i aconseguir una condemna major per al processat.

També et pot interessar

stats