Un dels últims pastors de l'Alacantí

José té quasi 91 anys i es dedica al pasturatge des dels 8.

VÍDEO | Un dels últims pastors de l'Alacantí

Durant molts anys, el pasturatge ha sigut una activitat productiva important en moltes zones de la Comunitat Valenciana, però, malauradament, ara per ara, és una pràctica en perill d'extinció.

Tot i això, encara queden algunes persones que s'hi dediquen, com José l'últim pastor que queda a la partida de Canastell, a Sant Vicent del Raspeig (Alacantí).

José ha explicat a À Punt Notícies que va començar a pasturar amb només 8 anys quan li va demanar a son pare una cabra perquè així no li faltarien diners per a viure amb tota la família. Des d'aquell moment no ha parat de fer-ho. Hui dia, i a punt de fer 91 anys, continua pujant al camió, llaurant i cuidant les seues cabres. "Estic feliç", ens ha assegurat.

La ramaderia extensiva ha sigut molt important a la zona. Segons el professor de Geografia Humana de la Universitat d'Alacant, Xavier Amar, el seu caràcter familiar i la seua capacitat de fixar població al territori, així com la seua relació ponderada i sostenible amb la resta d'espècies animals i vegetals són alguns dels beneficis d'aquesta activitat. A més, el producte resultant és "local, fresc i de gran qualitat".

També et pot interessar

stats