Un tribunal dels Estats Units embarga tots els béns de Tauroni a Miami

L'empresari va ser condemnat en el cas Cooperació, la trama encapçalada per l'exconseller Blasco.

Tauroni, durant un dels juís del cas Cooperació, en una imatge d'arxiu
Tauroni, durant un dels juís del cas Cooperació, en una imatge d'arxiu

El Tribunal de Districte de Colúmbia, als Estats Units, ha iniciat els tràmits per a decomissar tots els béns que té l'empresari Augusto César Tauroni a Miami, segons ha publicat la premsa nord-americana. En el llistat d'embargaments figuren dos apartaments de luxe, un iot i diversos comptes bancaris utilitzats per a blanquejar diners.

Tauroni va ser condemnat a sis anys de presó per l'anomenat cas Cooperació, la trama que encapçalava l'exconseller de Solidaritat Rafael Blasco (PP) i que va desviar, almenys, tres milions i mig de la cooperació internacional a mans privades.

El mes d'abril passat, l'Audiència de València li va imposar dos anys més de presó, per malversació de cabals públics en concurs amb un delicte continuat de prevaricació administrativa i amb un delicte continuat de falsedat documental en concurs amb suborn i blanqueig. La sentència abordava les peces 2 i 3 del cas, en les quals es jutjava la responsabilitat penal pel desviament de fons destinats a la construcció d’un hospital a Haití que mai es va fer i altres projectes humanitaris entre els anys 2007 i 2012.

També et pot interessar

stats