Un tribunal anul·la una oposició a Pamplona per exigir basc per a tasques de desinfecció

El Tribunal Administratiu de Navarra considera que el coneixement de l'eusquera no està justificat per a aquest lloc de treball.

Uns operaris, treballant en el carrer
Uns operaris, treballant en el carrer / Europa Press

El Tribunal Administratiu de Navarra (TAN) ha anul·lat la convocatòria d'oposició de l'Ajuntament de Pamplona, presidit per EH Bildu, per a cobrir llocs de treball d'oficial professional de desinfecció i manteniment, en exigir un coneixement de basc que no està justificat i no és "conforme a dret".

La resolució està motivada per un recurs d'alçada presentat pel Partit Socialista de Navarra (PSN), que n'ha donat a conéixer la resolució. La seua portaveu al consistori pamplonés, Maite Esporrín, ha explicat que el seu partit hi va actuar en entendre que per aquest lloc de treball "no es justificava que es valorara el basc" i que açò "constituïa una dificultat afegida per a la immensa majoria de la població que no té aquest títol".

Els socialistes van basar el recurs en què en la plantilla orgànica de l'ajuntament no es contempla aquest requisit lingüístic per al lloc indicat, però que en la convocatòria es valorava amb un 10 per cent del total. Els socialistes no ho veuen justificat en un treball sense contacte amb el públic general i creuen que l'exigència d'aquest idioma és "un perjudici i una discriminació per a la majoria de la població que no té aquesta titulació".

Maite Esporrín ha explicat que el TAN comparteix aquests mateixos arguments i explica a més que l'Ajuntament de Pamplona no va justificar en les al·legacions per què valorava l'eusquera. Aquest tribunal administratiu ha revisat per motius similars altres convocatòries d'oposicions municipals a Navarra.

També et pot interessar

stats