Un de cada tres menors valencians està en risc de pobresa o exclusió social

Save the Children alerta que hi ha vora 280.000 menors en aquesta situació en el Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa.

Un de cada tres menors valencians està en risc de pobresa o exclusió social
Un de cada tres menors valencians està en risc de pobresa o exclusió social

Un de cada tres xiquets de la Comunitat Valenciana es troba actualment en risc de pobresa o exclusió social. Amb motiu del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa, Save the Children alerta d'aquest problema que pateixen vora 280.000 valencians menors de 18 anys.

L'organització ha arreplegat aquestes dades de l'última enquesta de condicions de vida de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A la Comunitat Valenciana, la taxa es troba lleugerament per damunt de la mitjana d'Espanya que és del 31,3% de pobresa infantil.

Les dades posen en relleu que existeix una diferència de quasi quatre punts respecte al total de la població, que compta amb una taxa de risc de pobresa o exclusió del 29,2%, la qual cosa converteix els xiquets valencians en “el col·lectiu més vulnerable”.

El cost mitjà per a criar un fill és de 536 euros al mes

El cost mitjà per a criar un fill en condicions adequades i dignes a la Comunitat Valenciana és d'un total 536 euros mensuals, una quantitat que moltes famílies no poden assumir, apunta el director autonòmic de Save the Children, Rodrigo Hernández.

“La situació de les famílies que es troben en risc de pobresa i exclusió social és terrible, ja que tenen grans dificultats per a proporcionar una alimentació adequada als seus fills, no es poden permetre pagar-los cap tipus d'activitat extraescolar o d'oci, no tenen en moltes ocasiones rentadora a casa o telèfon o ni tan sols poden anar-se’n una setmana de vacances a l'estiu”.

Necessitat de més polítiques públiques

Avisa també Save the Children que “malgrat que en els últims anys s'han produït avanços en matèria legislativa i pressupostària per a lluitar contra la pobresa i ajudar els col·lectius més empobrits, com la Renda Valenciana d'Inclusió o la pròxima aprovació de les lleis d'infància o de serveis socials, açò encara no es reflecteix en les estadístiques”.

Per tant, indiquen la necessitat que “el Consell continue impulsant polítiques públiques que posen el focus en la infància més vulnerable”, amb un increment sostingut de les partides destinades a lluitar contra la pobresa infantil i que “la inversió es destine a mesures eficaces que tinguen un impacte directe en les famílies”.

També et pot interessar

stats