Un de cada tres menors està en risc de pobresa a Espanya

L'alta comissionada per a la Lluita contra la Pobresa demana polítiques per a afavorir l'obtenció de faena.

Un de cada tres menors està en risc de pobresa a Espanya
Un de cada tres menors està en risc de pobresa a Espanya

Més de dos milions de xiquets a tot Espanya viuen en risc de pobresa. Això representa el 28,6% del total dels menors de 16 anys. I d'aquesta xifra, 375.000 xiquets i xiquetes viuen en situació de carència severa, és a dir, no tenen garantida l'alimentació ni necessitats bàsiques com són la llum, la calefacció o anar a un campament d'estiu.

Aquestes són dades que ha facilitat l'alta comissionada per a la Lluita contra la Pobresa, María Luisa Carcedo. Unes xifres que Carcedo ha qualificat d'elevades. També ha afirmat que la millor manera per a lluitar contra esta plaga és que els pares i les mares tinguen un treball i un salari digne. També, que es millore la prestació per desocupació i la prestació per tindre a càrrec un fill. 

Segons l'alta comissionada per a la Lluita contra la Pobresa, "totes les famílies amb fills a càrrec tenen risc de pobresa per damunt de la mitjana espanyola i això converteix la infància en la víctima d'aquest problema".

Carcedo ha destacat que no es tracta d'un acte de caritat o beneficència sinó de complir la Convenció de drets dels xiquets i les xiquetes.

9.482 quilos d'aliments

A València, més de 54.000 persones passen mensualment pel banc d'aliments de la Pobla de Vallbona, a la comarca del Camp de Túria, on treballen 3.000 voluntaris perquè aquestes famílies tinguen aliments bàsics al rebost. El president d'aquest banc d'aliments, Jaume Serra, ha agraït la col·laboració de totes les empreses i voluntaris que amb la seua participació altruista han aconseguit repartir duant l'any passat, 9.482 quilos d'aliments. Serra ha fet una crida a totes les persones que tinguen necessitats a acostar-se al banc d'Aliments, perquè, segons afirma: "Les portes d'aquest centre estan obertes per a tots els ciutadans".

També et pot interessar

stats