Un Tots Sants anticipat i amb visites escalonades als cementeris

El Cementeri General de València ofereix, des d'aquest diumenge i fins al 8 de novembre, una missa diària per a evitar aglomeracions.

VÍDEO | Un Tots Sants anticipat i amb visites escalonades als cementeris

Quan falta una setmana per a Tots Sants, festivitat en què els cementeris reben milers de visites, alguns han anticipat els serveis per a evitar les massificacions i promoure que s'hi acudisca a arreglar les làpides i a col·locar les flors de manera escalonada.

És el cas del Cementeri General de València, que ha dividit el recinte en sis sectors i ha instal·lat un comptador digital de visites a cada porta, comença aquest diumenge a oferir misses cada dia, a les 11:00 h. Ho farà fins al 8 de novembre.

Els cementeris valencians tenen limitacions d'aforament i itineraris marcats amb fletxes o senyals, com estableix el protocol de la Conselleria de Sanitat Universal. La mascareta i la distància interpersonal són obligatòries, i hi ha gels hidroalcohòlics a disposició dels visitants. Molts d'ells, com ara a Castelló de la Plana i Alacant, han ampliat l'horari.

Les floristeries també s'han adaptat a un Tots Sants atípic. A Ondara (Marina Alta), per exemple, s'han oferit per a portar directament al cementeri els arranjaments florals i evitar l'excés d'aforament. Una altra novetat d'enguany és que els veïns i les veïnes d'Alcoi i d’Oriola (Baix Segura), acudiran als cementeris amb cita prèvia.

També et pot interessar

stats