Un total de trenta països participaran en els Jocs Europeus de Policies i Bombers de Torrevella

L’acte, previst del 29 de setembre al 7 d'octubre, inclou prop de quaranta modalitats esportives, amb la participació d'unes 3.000 persones

Imatge d'arxiu d'una competició dels Jocs Europeus de Policies i Bombers
Imatge d'arxiu d'una competició dels Jocs Europeus de Policies i Bombers / Jocs Europeus de Policies i Bombers

La ciutat de Torrevella (Baix Segura) serà la seu de la novena edició dels Jocs Europeus de Policies i Bombers, que tindrà la participació de trenta països, del 29 de setembre al 7 d'octubre d’enguany. Els jocs els han presentat aquest divendres l'alcalde, Eduardo Dolón; la regidora d'Esports, Diana Box; el de Seguretat i Emergències, Federico Alarcón; el president dels Jocs, José Carlos Baquero, i el vicepresident, Ricardo Tilve.

És un acte esportiu en format olímpic que va iniciar la marxa l'any 2006 i inclou prop de quaranta modalitats esportives, amb la participació d'unes 3.000 inscripcions de les forces de l'orde, la seguretat i les emergències de més de trenta països d'Europa, l'impacte econòmic dels quals serà turístico-esportiu, comercial i hostaler.

Baquero ha indicat que la repercussió econòmica a la localitat amb l'arribada d'aquests 3.000 participants podria ascendir a més de sis milions d'euros. També ha ressaltat els beneficis per a la imatge turística per les excel·lents instal·lacions esportives i el clima de Torrevella.

Pel perfil dels participants, Torrevella es convertirà durant unes setmanes a la ciutat més segura d'Europa, amb la presència de les diverses policies nacionals, regionals i locals, portuària, de duanes, funcionaris de presons, Guàrdia Civil, cossos de bombers, guardes forestals, salvament marítim, terrestre i aeri, emergències sanitàries, unitats militars d'emergències, i cossos especials.

Entre les proves que s'organitzen figuren l'atletisme en pista, cros, carrera nocturna, mitja marató, natació, aigües obertes, salvament i socorrisme, rem indoor, piragüisme, pesca esportiva, futbol 7, futbol sala, voleibol de platja, tenis, pàdel, tenis de taula, bàdminton i golf.

Aquests jocs multidisciplinaris tracten de posar en valor i acostar a la ciutadania l'enorme labor dels cossos i forces de seguretat i emergències, i que es mantenen en forma oferint un millor servei a la societat.

També et pot interessar

stats