Un total de 86 persones moren a la carretera a la Comunitat Valenciana en el 2023

La distracció al volant és la causa més comuna d'accident, amb més d'un 30% de casos

Imatge d'arxiu d'un dispositiu policial / À Punt NTC

El resum anual de la Direcció General de Trànsit (DGT) ha informat d'una baixada en la mortalitat al volant del 7,5% respecte a l'any anterior. Però la xifra d'accidents mortals encara és alta, amb un total de 86 persones que han perdut la vida a la carretera a la Comunitat Valenciana: 32 a Alacant, 19 a Castelló i 42 a València.

La Comunitat Valenciana és la quarta autonomia espanyola en morts a la carretera en l'any que just ha acabat. La distracció al volant és la causa més comuna, amb més d'un 30% de casos. "Jo a l'hospital veig molts accidents, i la veritat és que la gent hauria de tindre un poquet més de control", afirma Isabel, conductora i infermera.

La nit de Cap d'Any hi va haver tretze accidents de trànsit. Un home va perdre la vida en una col·lisió frontal entre dos vehicles a Arganda del Rey, a Madrid, i tres persones més han mort mentre circulaven per una via de Palau-saverdera, a Girona. A València ja en la primera matinada de l'any hi ha hagut un accident entre dos vehicles, sense conseqüències greus.

Les associacions de víctimes d'accidents de trànsit reclamen més seguretat viària, sobretot a les carreteres secundàries, i més consciència al volant per part dels conductors.

També et pot interessar

stats