Un total de 354 afganesos han anunciat ja la intenció de sol·licitar asil polític a Espanya

Aquesta xifra representa un 63% dels 555 ciutadans procedents de l'Afganistan arribats en avió fins ara a Torrejón de Ardoz

Dispositiu a Madrid per a atendre als afganesos que arriben a Espanya
Dispositiu a Madrid per a atendre als afganesos que arriben a Espanya / Jesús Hellín (Europa Press)
23 d'agost 2021 - 18:11

Un total de 354 afganesos ha manifestat la seua intenció de sol·licitar protecció internacional a la seua arribada a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid), el que representa el 63% del total de ciutadans procedents d'aquest país que han aterrat en els últims dies en diferents avions procedents de Kabul, segons dades de l'Oficina d'Asil i Refugi, dependent del Ministeri de l'Interior. Aquesta dada suposa un terç dels 987 expedients registrats entre 2008 i l'actual crisi.

El procediment s'inicia a la mateixa base aèria, on arriben els evacuats des de Kabul. En el cas que vulguen quedar-se a Espanya, els afganesos reben un permís extraordinari de permanència de quinze dies expedit pels agents de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres de la Policia Nacional.

Durant l'últim any es van gestionar 88.826 sol·licituds de protecció internacional de ciutadans procedents de diferents països, convertint-se en Espanya el tercer estat membre de la Unió Europea en nombre de peticions, per darrere d'Alemanya i França. La restricció de moviments provocada per la pandèmia va reduir la xifra de sol·licituds en un 25% respecte a 2019. Veneçuela va encapçalar aquestes peticions (28.375), seguida per Colòmbia (27.586), Hondures (5.536), el Perú (5.160) i Nicaragua (3.749).

També et pot interessar

stats