Un total de 350 persones i 153 vehicles integren el dispositiu de la Cremà

Els efectius treballaran perquè les més de 250 falles de la província de València cremen amb totes les garanties 

Imatge d'arxiu d'un bomber treballant en la Nit de la Cremà
Imatge d'arxiu d'un bomber treballant en la nit de la Cremà / Consorci Provincial de Bombers de València

El Consorci Provincial de Bombers de València desplegarà el dispositiu especial per a la nit de la Cremà, integrat per 350 persones i 153 vehicles, que treballaran perquè les més de 250 falles de la província cremen amb totes les garanties. D’eixes 350 persones, 311 pertanyen al cos provincial —bombers, personal de comunicacions, bombers voluntaris o brigades forestals BRIFO— i els 39 restants es reparteixen entre personal del servei de bombers forestals de la Generalitat, bombers de la província d'Albacete i voluntaris de Protecció Civil de Nàquera, segons ha detallat l'organisme en un comunicat.

Respecte als vehicles, es concentren 153 entre autobombes i vehicles de personal i càrrega, desglossats entre 120 pertanyents al Consorci i altres 33 repartits entre les entitats assenyalades anteriorment.

Així, el dispositiu preventiu treballarà perquè tot transcórrega amb normalitat en la Cremà de les Falles, després que els bombers hagen dedicat tres dies a la inspecció de més de 500 monuments d'un total de 85 municipis, han remarcat.

El Consorci ha pogut establir els nivells de risc de cada monument —de molt baix a molt alt— per a determinar el dispositiu preventiu que cal desplegar la nit de la Cremà, ja que els bombers estan presents en la Cremà dels monuments a partir del risc mitjà i, puntualment, en els de tipus baix, però amb risc especial en l'entorn. D'aquesta anàlisi s'ha establit que el dispositiu serà necessari en un total d'entre 250 i 270 monuments.

També et pot interessar

stats