Un total de 29 persones, entre elles set xiquetes, moriren a la pastera rescatada divendres al sur d'El Hierro

El vaixell va estar perdut a l'oceà durant 12 dies, fins que va ser detectat i rescatat per Salvament Marítim

Una imatge d'arxiu del vaixell que va rescatar la pastera
Una imatge d'arxiu del vaixell que va rescatar la pastera / Salvament Marítim
30 d'agost 2021 - 18:23

La pastera que va ser rescatada divendres passat per Salvament Marítim a uns 500 quilòmetres al sud-oest d'El Hierro va eixir del Sàhara Occidental amb 55 persones a bord, de les quals 29, entre elles set menors, van perdre la vida durant la travessia. Així ho ha explicat al seu compte de Twitter la portaveu de l'ONG Caminant Fronteres, Helena Maleneo, que ressalta que el viatge va durar dotze dies fins que el vaixell va ser detectat per un pesquer marroquí i es va iniciar el dispositiu de rescat.

"Només una xiqueta, de les huit que viatjaven en la pastera sobreviu en l'última tragèdia de les Canàries. Els 26 nàufrags van veure morir 29 companys durant els dotze agònics dies perduts en l'oceà", ha assenyalat. En l'embarcació hi havia quatre persones mortes: un home originari de Mali, dues dones i una xiqueta de Costa d'Ivori, i una dona que estava embarassada, que va morir per parada cardiorespiratòria en arribar al moll d'Arguineguín, a Gran Canària.

Entre els 26 supervivents que van aconseguir arribar al moll d'Arguineguín hi havia una xiqueta, i dos dones i un home van ser ingressats en un centre hospitalari a causa del seu estat de salut precari.

També et pot interessar

stats