Un testimoni protegit situa a dos terroristes dels atemptats de Barcelona i Cambrils en la casa d'Alcanar

Segons el diari ‘La Razón’, el sumari desvela que la cèl·lula terrorista va valorar atacar Benicàssim durant la celebració del Rototom.

Imatge d'arxiu d'un control dels mossos
Imatge d'arxiu d'un control dels mossos / Europa Press

Un testimoni protegit ha afirmat hui davant l’Audiència Nacional, que investiga els atemptats del 17 agost de l’any passat a Barcelona i Cambrils, que dos dels terroristes sovintejaven l’habitatge d’Alcanar (Montsià) on es van preparar els atacs i van morir diversos membres de la cèl·lula a causa d’una explosió.

El testimoni ha ratificat que havia vist i saludat en diverses ocasions Driss Oukabir i a Younes Abouyaagoub a l’habitatge que va explotar la nit anterior als atemptats, i que va deixar tres morts, entre ells l’imam i líder del grup terrorista Abdelbaki Es Satty.

La furgoneta que es va utilitzar a Barcelona estava a nom de Driss Oukabir, que es troba a la presó provisional des del 22 d’agost de l’any passat, mentre que Younes Abouyaagou, l’autor de l’atropellament, va ser abatut pels mossos.

El testimoni, que residia en un habitatge pròxim, va reconéixer a través de fotografies els presumptes gihadistes i ha afegit que fins i tot havia vist dormir Oukabir en un matalàs al jardí.

El jutge Fernando Andreu ha decidit alçar parcialment el secret de sumari dels atemptats que van deixar 16 víctimes mortals i més d’un centenar de ferits. Així mateix, per a la defensa de les víctimes estrangeres aquesta declaració és “important” perquè desmunta la versió d’Oukabir, que va negar haver estat a Alcanar i el “vincula als atemptats terroristes”.

Benicàssim en el punt de mira

Segons el diari La Razón, el sumari desvela que la cèl·lula terrorista va valorar volar per l’aire, entre altres llocs assenyalats com la Sagrada Família i el Camp Nou, el municipi de Benicàssim, a la Plana Alta, durant la celebració del festival Rototom.

En un dels apartats de les quasi nou mil pàgines d’investigació destaca l’esment de la localitat castellonenca. «Rototom sunsplash festival 2017 Benicassim», «carpes Benicàssim 19 d’agost 2017», «discoteca Benicàssim», «tots els festivals 19 d’agost 2017 a la Comunitat Valenciana», s’extrau del document.

4,2 milions d’euros contra el terrorisme

La Comissió Europea ha concedit aquest dilluns 4,2 milions d’euros a Espanya en assistència d’emergència per a “donar suport als esforços” del govern en la lluita contra el terrorisme i el crim organitzat.

Amb aquesta ajuda, Espanya ja ha rebut en el mes de juliol 32,6 milions de Brussel·les per a fer front als reptes relacionats amb la migració i la seguretat.

També et pot interessar

stats