Un testimoni declara que la Gürtel va pagar trages de Camps, Costa i García

José Tomás García ha explicat que els pagaments els realitzava generalment Pablo Crespo "per transferència o per xec".

Un testimoni declara que la Gürtel va pagar trages de Camps, Costa i García
Un testimoni declara que la Gürtel va pagar trages de Camps, Costa i García

L'exdirector de botigues de Milano i Forever Young José Tomás García, ha assegurat en el juí del cas Gürtel per la visita del Papa a València que empreses de la trama corrupta van pagar trages de polítics del PP, com ara l'expresident de la Comunitat Valenciana Francisco Camps i l'exsecretari general del PP de València Ricardo Costa, i també l'exdirector general d'RTVV Pedro García Gimeno. Segons ha dit, els pagaments els realitzava generalment Pablo Crespo "per transferència o per xec".

García, conegut en la investigació com el sastre dels trages de Camps, ha mantingut que coneixia els responsables de les empreses de Gürtel, els acusats Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez. El testimoni ha recordat que aquest últim era client seu des de feia molts anys i quan ja havia creat Orange Market, l'empresa de la trama a València, el va posar en contacte amb diversos càrrecs públics de la Comunitat Valenciana perquè confeccionara peces per a ells.

Així mateix, ha assegurat que no va parlar amb ningú sobre la visita del papa a València, encara que ha recordat que Camps li va encarregar una jaqueta i un jupetí per al seu viatge al Vaticà el 24 de març de 2006 per a la presa de possessió d'Antonio Cañizares com a cardenal.

En el cas de Pedro García Gimeno, ha relatat que va acudir a ell acompanyat de Pérez, que li va prendre mesures i que li va fer quatre trages. A més, ha afegit que va veure més vegades a García perquè solia anar a la botiga Forever Young, "però comprava coses i les pagava".

D'altra banda, ha dit que no recordava haver venut una jaqueta valorada en 375 euros per a l'expresident de les Corts Juan Cotino, que es va asseure en el banc dels acusats d'aquest juí abans de morir pel coronavirus.

També et pot interessar

stats