Un testimoni assenyala la presència de dos sospitosos al lloc del crim del cas Sala

Jesús Tavira és un element clau per a la defensa de l’únic acusat, Miguel López, gendre de la víctima.

Vista dels mitjans al costat de la pantalla on es pot veure Miguel López, a l’Audiència d’Alacant
Vista dels mitjans al costat de la pantalla on es pot veure Miguel López, a l’Audiència d’Alacant / Morell (Efe)

En el juí per la mort de María del Carmen Martínez, viuda de l’expresident de la Caixa del Mediterrani (CAM), Vicente Sala, aquest divendres ha declarat un dels testimonis, Jesús Tavira. Es tracta del propietari d’un desballestador situat prop del concessionari de cotxes Novocar, on va morir la víctima, que ha atestat que el dia del crim va veure dos desconeguts sospitosos pel lloc.

El juí, que va començar aquest dilluns i es prolongarà durant dihuit sessions, tracta d’establir si Miguel López, marit d’una de les filles de Martínez, va ser l’autor material dels trets que van posar fi a la vida de la sogra.

Tavira és un element clau per a la defensa de l’únic acusat, Miguel López, gendre de la víctima. Un dels arguments que utilitza la defensa de López és la presència de dues persones d’origen magribí a les quals van veure el dia dels fets visitar el concessionari.

En la cinquena jornada del judici, Tavira ha sigut preguntat sobre la seua relació amb López, al qual l’unia una llarga relació comercial de “més de vint anys”. També ha confirmat que va mantindre més de dues-centes converses telefòniques amb el gendre de la víctima en els mesos anteriors al crim. Una d’aquestes converses va tindre lloc el 9 de desembre de 2016, el dia en què María del Carmen Martínez va acudir a recollir un cotxe a Novocar, l’empresa que dirigia l’acusat, i va morir després per dos tirs al cap.

Tavira va veure les dues persones que, per a la defensa, resultes sospitoses

El dia dels fets, el propietari del desballestador va acudir “quan estava enfosquint” a recollir la documentació del vehicle que havia llogat i durant la seua estada al concessionari, va veure les dues persones d’origen magribí que per a la defensa resultes sospitoses.

“Ells van vindre al matí a comprar-me a mi un cotxe per 3.000 euros”, ha declarat el testimoni, que ha afegit que “quan a la vesprada els vaig veure per Novocar, els vaig dir que ací no anaven a trobar cotxes per aquests diners”.

El fiscal i l’acusació particular, que defensa els interessos de Vicente López, fill de la morta, demanen 24 anys de presó per a l’acusat pels delictes d’assassinat i tinença il·lícita d’armes. Per la seua banda, la defensa de López en sol·licita l’absolució.

També et pot interessar