Un testimoni assegura que l'exdirector d'RTVV va assumir el contracte amb Gürtel de la visita del papa

L'excap dels serveis jurídics assegura que va advertir García Gimeno que l'adjudicació "el portaria al banc dels acusats".

L'exdirector general d'RTVV, Pedro García, en una imatge d'arxiu
L'exdirector general d'RTVV, Pedro García, en una imatge d'arxiu

L'excap dels serveis jurídics de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), Victoriano Llanes, ha assenyalat que l'exdirector de l'ens, Pedro García Gimeno, va assumir un contracte amb Gürtel per la visita del papa a València en 2006 a pesar que el va advertir que "el portaria al banc dels acusats".

Segons la Fiscalia Anticorrupció, després d'assumir RTVV el senyal de la retransmissió de la visita del papa, l'entramat liderat per Francisco Correa va aconseguir que l'ens públic li adjudicara un muntatge de pantalles i so als carrers de València per "un preu desorbitat" de més de set milions d'euros. El ministeri públic també manté que García Gimeno va vulnerar les normes de contractació pública per a dur a terme aquesta adjudicació per la qual es va repartir més de tres milions d'euros amb els membres de la trama.

En la sessió d'aquest dimarts del juí a l'Audiència Nacional, Victoriano Llanes ha assegurat que va rebre l'encàrrec d'agilitzar els tràmits "sense posar-hi objeccions" per a l'elaboració d'un conveni amb la Fundació V Trobada de les Famílies pel qual RTVV volia contractar una empresa el lloguer de les pantalles per un import que llavors ascendia a sis milions d'euros.

"L'import em va semblar desbaratat i vaig veure que volien que fora adjudicat de manera directa", ha dit Llanes, qui ha recordat que això es produïa a més en un moment en el qual RTVV estava en fallida tècnica per les seues "pèrdues aclaparadores".

L'excap dels serveis jurídics va recordar a l'aleshores director general que "l'adjudicació directa no era el procediment adequat sinó que calia convocar un concurs" públic al qual pogueren acudir diverses empreses. No obstant això, García Gimeno va dictar una resolució per a tramitar el contracte mitjançant un procediment negociat amb publicitat però sense concurrència d'altres empreses. "Era la primera vegada que el director general d'RTVV assumia personalment un procediment de contractació en una resolució expressa", ha postil·lat.

També et pot interessar

stats