Un testimoni assegura que el gerent de l’EMT va veure el compte mentre es produïa l'estafa

Les entrades a la banca electrònica haurien d'haver-li permés controlar el que estava passant.

Un testimoni assegura que el gerent de l’EMT va veure el compte mentre es produïa l\'estafa

El gestor de banca institucional de CaixaBank, J. M. G. R, ha comparegut en el juí que investiga l'estafa de quatre milions d'euros en l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València. Ha declarat que el gerent de la companyia, Josep Enric Garcia, va entrar en el compte electrònic de l'empresa els mateixos dies en què s'estaven produint els pagaments fraudulents.

En aquest sentit, ha assegurat que tant Josep Enric Garcia com la cap de gestió de l’EMT, María Rayón, van haver d’entrar en la plataforma en línia del banc perquè van signar altres pagaments diferents als que s'estaven produint com a conseqüència de l'estafa investigada.

Les entrades en el compte haurien d'haver-los permés controlat el que estava passant, segons interpreten les fonts del cas consultades.

D'altra banda, J. M. G. R. ha declarat també que les ordes de pagament per correu electrònic o per carta, com les que es van produir en aquest cas, ja s'havien utilitzat amb anterioritat en el compte de l’EMT i, per tant, no eren un procediment excepcional.

Aquesta afirmació contradiu el que ha declarat María Rayón, que va assegurar davant el jutge el dia 12 de novembre que la forma de pagament a proveïdors mai es feia mitjançant una signatura manual i molt menys amb un pdf i que en el cas del frau es van saltar els processos administratius i financers.

També et pot interessar

stats