Un terratrémol de magnitud 4,3 amb epicentre a Albatera es deixa sentir fins a la Safor

El telèfon 112 rep 84 telefonades d'alerta pel sisme, que ha sigut a les 16:40 i no ha causat danys personals ni materials.

El Baix Segura és una zona d'alta activitat sísmica
El Baix Segura és una zona d'alta activitat sísmica / Font: Institut Geogràfic Nacional

Segons informa l’Institut Geogràfic Nacional, el moviment sísmic ha tingut lloc a una profunidat d’11 quilòmetres, en un punt situat al nord-oest del terme municipal d’Albatera allunyat del nucli urbà. Fonts de la Policia Local d'aquest municipi del Baix Segura han assegurat que no s’han produït desperfectes o danys materials ni personals. Els testimoniss parlen d’una "sacsada molt forta" que ha mogut copes, làmpades, prestatgeries i altres objectes de les cases, però sense cap incidència, tal com també ha corroborat el Consorci Provincial de Bombers.

El més fort en 40 anys

És el sisme més fort que s'ha registrat al sud de la Comunitat Valenciana en els últims 23 anys. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 84 telefonades relacionades amb el terratrémol de moltes localitats pròximes. Així, s’ha deixat sentir a més a Elx, Crevillent, Alacant, Almoradí, Elda, Santa Pola, Novelda, Petrer, Redovà, Oriola, Catral, Dolores, Torrevella, San Fulgenci, Benferri, Asp, Formentera del Segura, Sant Vicent del Raspeig, el Campello i Villena, entre altres termes alacantins. També s'ha pogut sentir a Tavernes de la Valldigna i Gandia (Safor), a més d’altres pobles de Múrcia, com ara Iecla o Molina de Segura.

Tant a Elx com al centre d’Alacant milers de veïns han destacat que el sisme s’ha pogut percebre d’una manera tan contundent que destaquen que no havien sentit mai res paregut.

Zona d’alta activitat sísmica

La comarca del Baix Segura és en una de les zones amb més activitat sísmica d’Espanya per la ubicació pròxima al punt de fricció entre les plaques tectòniques africana i euroasiàtica, tal com es pot comprovar en el mapa actualitzat el 2015 de l’Institut Geogràfic Nacional. Com a exemple, el passat 7 d’agost es va registrar a Algorfa un sisme de magnitud 2,2 en l’escala de Richter, que va passar desapercebut per als veïns.

Aquest diumenge un altre terratrémol es va fer sentir amb una magnitud de 3,1 a Figueres (Alt Palància), en plena serra d’Espadà, també a una profunditat d'11 quilòmetres i igualment sense cap incidència.

També et pot interessar

stats