Un terç de l'alumnat de tres col·legis d'Almoradí, de vaga

Protesten per la falta de mitjans que tenen per a la implantació de l'assignatura de religió islàmica

Un terç de l\'alumnat de tres col·legis d\'Almoradí, de vaga
Un terç de l'alumnat de tres col·legis d'Almoradí, de vaga

Els tres col·legis d'Almoradí, a la comarca del Baix Segura, seleccionats per la Conselleria d'Educació per a implantar l'assignatura de religió islàmica han convocat una vaga aquest divendres per a reivindicar la falta de mitjans que tenen per a impartir aquesta matèria.

D'aquesta manera, només un terç del alumnes dels tres col·legis d'Almoradí han assistit a classe perquè se senten desatesos per la Conselleria d'Educació. Segons les associacions de mares i pares, la massificació de les aules planteja la inviabilitat del projecte, ja que compten amb una ràtio que supera els 28 alumnes, molt superiror a la mitjana.

Volen que quede clar que la vaga no és per un rebuig a l'assignatura de religió islàmica, i que les prioritats són altres, com la massificació o els 13 barracons que hi ha des de fa 9 anys, els sostres d'uralita i la demanda d'un colegi nou desde fa anys. De fet, els pares dels alumnes musulmans estan d'acord amb la vaga i també l'han secundada.

Educació pretén incorporar l'assignatura de manera experimental en 13 col·legis de la Comunitat Valenciana, dels quals la major part pertanyen a municipis d'Alacant com ara Catral, Crevillent, la Vila Joiosa i Almoradí.

Segons la Conselleria d'Educació, els criteris per a escollir els centres s'han basat en zones on hi podia haver una demanda significativa de religió islàmica. A la Comunitat Valenciana hi ha un total de 1.239 alumnes musulmans, segons l'últim estudi demogràfic

També et pot interessar

stats