Un tall elèctric deixa sense llum durant hores 7.000 persones a València

Segons Iberdrola, a les 14 hores ja s'havia retornat l'energia "a més de la meitat dels afectats", però al voltant de 500 clients continuen encara sense electricitat

Un dels afectats és Àngel Esteller, que té malaltia pulmonar obstructiva crònica i necessita l'electricitat per a viure / José Luis Lucas Villa

Al voltant de 7.000 veïnes i veïns del districte de Quatre Carreres de la ciutat València han patit un tall del subministrament elèctric des de divendres al voltant de les 19:00 hores fins dissabte al matí, en el pitjor dels casos, a causa d'una incidència en línia subterrània de mitjana tensió del barri d'En Corts.

Així ho han confirmat fonts d'Iberdrola —empresa encarregada del subministrament elèctric de la zona—, que han explicat que aquesta línia ha registrat diverses avaries, que s'estan reparant encara i que això ha impedit realitzar les maniobres de realimentació. Mentre se soluciona el problema, s'han instal·lat grups electrògens per a abastir d'energia el barri.

Segons Iberdrola, a les 14 hores ja s'havia retornat l'energia "a més de la meitat dels afectats", però vora 500 clients continuen encara sense electricitat. Un dels afectats és Àngel Esteller, que té una malaltia pulmonar obstructiva crònica. Està esperant per a ser trasplantat d'un pulmó i necessita l'electricitat per a viure. L'empresa elèctrica no ha accedit a posar-li un grup electrogen per a tindre subministrament elèctric perquè no està empadronat, segons ha detallat a À Punt NTC. De moment, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública els ha proporcionat una altra bombona d'oxigen.

Nombrosos veïns de Quatre Carreres han criticat la companyia a través dels seus comptes de xarxes socials, on han denunciat que han estat sense subministrament durant diverses hores "en plena onada de calor".

Fins ara s'han connectat 17 grups electrògens i se n'han mobilitzat un total de 20 "per si foren necessaris per a reforçar el subministrament". Més de 75 operaris de la companyia i d'empreses col·laboradores treballen en les tasques de reparació.

Des d'Iberdrola han manifestat que les reparacions de les línies subterrànies són "llargues" perquè "cal localitzar l'avaria mitjançant un radar i procedir a picar per a arribar fins a la línia i reparar-la".

Per això, l'empresa ha afirmat que treballa per a acabar de redistribuir els grups electrògens en paral·lel i continuar la reparació de les avaries. A més, ha afegit que, durant el dia, s'ha hagut que redistribuir els grups per l'increment de càrregues.

La previsió és que diumenge a la vesprada quede restablit el servei totalment. A mesura que es vaja normalitzant la xarxa, ha indicat la companyia, es produiran interrupcions de curta durada per a la desconnexió dels grups electrògens.

També et pot interessar

stats