Un superheroi defensa la carxofa del Baix Segura en les xarxes socials

La campanya de l'Associació Carxofa del Baix Segura vol conscienciar la població sobre els problemes del sector, com els elevats costos de producció i els baixos preus en origen

El superheroi AlcasilMan, salvant una carxofa
El superheroi AlcasilMan, salvant una carxofa / Carxofa del Baix Segura

L'Associació Carxofa Baix Segura ha iniciat una nova campanya publicitària amb el superheroi AlcasilMan, encarnat per l'humorista Trino. Disfressat d'aquest producte agrari, AlcasilMan utilitza els seus poders per a lluitar contra els problemes del sector, com els elevats costos de producció i els baixos preus en origen.

La campanya publicitària consisteix en sis capítols que s'aniran difonent en xarxes socials i en els quals el superheroi farà l'espectacle Soy de la Vega Baja al costat dels seus companys Fran Fernández i JM Martínez.

El president de l'Associació Carxofa Baix Segura, Antonio Ángel Hurtado, ha assenyalat que els principals problemes que afecten el sector són "la pujada dels costos de producció del 35%, els efectes del canvi climàtic, la incertesa que genera la inflació en la cistella de la compra, la competència procedent d'altres països, la necessitat de disposar d'aigua del transvasament Tajo-Segura i la importància d'aconseguir uns preus justos per al camp i els consumidors".

En aquest context, ha reconegut que la situació és "complicada". Per això ha destacat la importància de la nova campanya publicitària, a través de l'humor i l'entreteniment. "Fa anys que patim aquests inconvenients i ho hem reivindicat, però la veritat és que continuem igual i necessitem un humorista perquè ens prenguen seriosament", ha recalcat. Ha afegit que no sols volen que AlcasilMan ajude a combatre les dificultats, "sinó que també defense la qualitat de la carxofa del Baix Segura".

En opinió d'Hurtado, aquesta campanya permetrà aproximar-se "a un públic més jove, ja que el contingut que genera el famós Trino arriba molt bé a aquesta franja d'edat".

Per la seua part, l'humorista ha recordat que AlcasilMan és un personatge que es va crear fa més de dos anys. "El més bonic és que els nostres camins s'hagen trobat per a posar en valor la carxofa del Baix Segura", ha assenyalat. Aquesta és la segona comarca productora més important d'Espanya, els primers exportadors nacionals de carxofa i un referent quant a la indústria conservera.

També et pot interessar