Un ‘skatepark’ i un centre tecnològic a la Marina de València

Comités d’experts avaluen les idees presentades a concurs per a millorar l’espai públic de l’antiga dàrsena de la ciutat.

Un ‘skatepark’ i un centre tecnològic a la Marina de València
Un ‘skatepark’ i un centre tecnològic a la Marina de València

La Marina de València ha avançat en el desenvolupament de dos importants projectes, com són la instal·lació d’un centre tecnològic a l’antiga estació marítima i la construcció d’un skatepark i la urbanització del seu entorn a la plaça de l’Ona de València, que han estat avaluats per dos comités d’experts, segons ha informat el Consorci València 2007 en un comunicat.

Pel que fa al futur hub tecnològic, la mesa de contractació s’ha reunit aquest dimecres per a obrir les ofertes econòmiques de les dues empreses que s’han presentat al concurs per a la concessió de l’ús de l’antiga estació marítima, i s’estima que l’adjudicació es farà al setembre. L’objectiu del consorci, gestor de la Marina, és desenvolupar un centre d’innovació i pol d’empreses tecnològicament capdavanteres que generen, atraguen i retinguen ocupació i inversió.

Els projectes que aspiren a crear un centre tecnològic a l’edifici són: València Innovation Bay, de l’empresa belga Fosbury & Sons; i València Innovations District SL, projecte de diversos socis, que compta amb el suport de l’Associació Valenciana de Startups. El comité d’experts que valora les propostes està format per representants de la Generalitat, l’Ajuntament de València i el govern espanyol.

‘Skatepark’ i urbanització del seu entorn

Per altra banda, un jurat valorarà les deu ofertes presentades al concurs d’idees per al disseny d’un parc per a monopatins a la plaça de l’Ona, l’esplanada que hi ha davant per davant de la base de l’Alinghi, i la urbanització del seu entorn. A més d’una pista esportiva, l’actuació preveu una gran plaça amb espais d’ombra, un quiosc, elements de joc addicionals i llocs on seure per veure la gent patinar.

El jurat està compost per un comité tècnic format per representants de la Federació de Patinatge de la Comunitat Valenciana i del Grupo Recreativo Tinglados Skateboarding, així com arquitectes especialitzats en espai públic i urbanisme inclusiu. L’obertura de les propostes tècniques es realitzarà el 7 de setembre.

Aquest projecte serà una de les principals actuacions de millora de l’espai públic de l’antiga dàrsena de la ciutat, eix de treball prioritari pel Consorci València 2007.

També et pot interessar

stats